MojWindows

Kancelárske aplikácie spadajúce pod službu Office 365 boli do obchodu Microsoft Store pridané ešte v polovici minulého roka, ako reakcia na uvedenie Windows 10 S, no až doteraz boli označené nálepkou náhľadu – „Preview“. Tá ale bola v týchto dňoch odstránená a aplikácie sú v takzvanej produkčnej verzii dostupné pre všetkých záujemcov.

V ponuke obchodu Microsoft Store sa momentálne nachádza dvojica štandardných ponúk – Office 365 Personal a Office 365 Home. Personal je určená pre jednotlivcov, Home umožňuje aplikácie využívať na piatich zariadeniach. Podľa dostupných informácií by navyše čoskoro mali pribudnúť aj ponuky Office 365 pre biznis, ako aj plán Office 365 Solo.

Náš tip
Windows 10 S – obmedzenia v záujme bezpečnosti

Ak by ste chceli vyskúšať ako funguje inštalácia a súčasti balíka Office 365 v prípade verzie zaradenej do obchodu Microsoft Store, je potrebné splniť dvojicu podmienok. Pokiaľ v systéme už máte cez klasický inštalátor nainštalované aplikácie služby Office 365, musíte ich odstrániť a systém reštartovať.

V opačnom prípade budete pri kliknutí na tlačidlo „Inštalovať“ z obchodu Microsoft Store akurát tak presmerovaní na webovú stránku pre stiahnutie klasického inštalačného klienta Office 365. Druhou podmienkou je to, aby ste v obchode Microsoft Store používali konto, na ktorom sa nachádza aktívne predplatné pre Office 365, inak sa k inštalácii nedostanete a namiesto ponuky „Inštalovať“ sa vám zobrazí možnosť „Zakúpiť“.

Pokiaľ obidve podmienky spĺňate, môžete sa pustiť do inštalácie, a to buď jednotlivých aplikácií z ponuky Office 365 alebo kompletného riešenia. Ak teda napríklad používate len Word a Excel, môžete si nainštalovať toto duo, bez zvyšných aplikácií.

Kompletný balík zahŕňa Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook a Publisher. Aplikácia na poznámky OneNote je v rámci Windows 10 ponúkaná samostatne ako univerzálna aplikácia.

25.01.2018

+