MojWindows

Spoločnosť Lenovo sa umiestnila v rebríčku 100 najvýznamnejších svetových spoločností, ktoré pri svojom podnikaní dodržiavajú zásady trvalo udržateľného rozvoja (Global 100 Most Sustainable Corporations). Rebríček zostavuje magazín Corporate Knights zo zoznamu takmer 6 000 spoločností, ktoré spĺňajú 17 ukazovateľov z enviromentálnej, sociálnej a riadiacej oblasti.

V zozname sa nachádzajú spoločnosti, ktoré prinášajú vysokú spoločenskú hodnotu, generujú vysoký finančný výkon a preukazujú dlhodobú funkčnosť. Global 100 Index prekonal svoje štandardné hodnoty (MSCI All Country World Index) takmer o tretinu s kumulatívnou návratnosťou investícií vo výške 163 percent do konca roka 2017.

O Corporate Knights

Spoločnosť Corporate Knights zahŕňa biznisový a spoločenský magazín Corporate Knights a výskumnú divíziu, ktorá vytvára rebríčky a hodnotenia finančných produktov založených na výkone v rámci udržateľnosti podniku. V roku 2013 získali Corporate Knights ocenenie ,,Magazín roka”, ktoré udeľuje kanadská organizácia National Magazine Awards Foundation.

Top 100 najudržateľnejších spoločností na svete (Global 100)

Global 100 Index je výročný projekt Corporate Knights, spoločnosti pre transparentný kapitalizmus. Rebríček Global 100 bol spustený v roku 2005 a je vyhlasovaný každý rok v čase konania Svetového ekonomického fóra v Davose

Zdroj: TS

24.01.2018

+