MojWindows

Slovenská sporiteľňa počas tohto týždňa po dlhých prípravách oficiálne spustila svoje nové šikovné bankovanie – George. Už pri návrhu znela úloha jasne, priniesť zákazníkom úplne nový zážitok, nie len prostú evolúciu súčasného internetbankingu.

Platformu bolo preto potrebné postaviť od základov, aby bola jednoduchá a používateľsky priateľská. Moderný internetbanking by síce mal mať prehľadné rozhranie a množstvo užitočných funkcií, no hlavne musí byť užitočný pre používateľa a musí sa s ním pracovať jednoducho, bez zbytočných komplikácií.

Práve na týchto pilieroch stavia George. Celé webové rozhranie je jednoduché, prehľadné a intuitívne, takže si s ním bez problémov poradí zákazník každej vekovej kategórie. Všetky potrebné nástroje, prvky a prehľady máte na dosah, nič nie je „skryté v zákutiach“ a na vykonanie potrebných finančných úkonov tak stačí len pár kliknutí myšou.

Noviniek sa navyše nemusia obávať ani menej zdatní, či dokonca konzervatívni klienti, keďže George obsahuje návody, ktoré vám vždy pomôžu, kým sa vám nové bankovníctvo  takpovediac nedostane do krvi.

Cez jedno rozhranie si spravujete všetky svoje finančné produkty od účtov, cez platobné karty a sporenia, až po úvery. V každej z týchto sekcií je pripravený základný prehľad o stave, pohyboch a ďalších kľúčových informáciách. Všetky ďalšie úkony sú prehľadne rozložené v menu na ľavej strane, vždy aj s výpismi, históriou všetkých transakcií a nastaveniami pre daný produkt.

Navyše pokiaľ potrebujete rýchlo zistiť, ako na tom sú všetky vaše aktívne produkty, stačí si otvoriť hlavnú sekciu „Prehľad“, kde sa dozviete gro toho, čo sa vás týka.

Tam, kde ostatní zvyčajne čakajú na podnety od klientov, George ide cestou rovno k nim. V rámci rozhrania tak prináša šikovné nástroje ako napríklad vyhľadávanie v histórii transakcií, podobne ako známe internetové vyhľadávače. Transakcie je vďaka tomu možné nájsť rýchlo a jednoducho. Vyhľadávať je možné podľa sumy, adresáta, či poznámky.

Nech už si zvolíte ktorúkoľvek z ponúk, rozhranie vás v pravom hornom rohu vždy upozorňuje na kľúčové udalosti ako čakajúce prevody a prijaté správy. Po ruke máte taktiež vždy aj spomínané vyhľadávanie, kde si transakcie môžete triediť na prichádzajúce a odchádzajúce pre väčšiu prehľadnosť.

Čo je v dnešnom svete veľmi dôležité, v sekcii Karty nájdete všetky potrebné úkony od správy limitov, ktoré môžu byť trvalé alebo dočasné, až po možnosť deaktivovať bezkontaktné platby, zmeniť PIN, požiadať o novú kartu alebo kartu jednoducho zablokovať v prípade straty, či krádeže.

Mnoho ľudí dnes, chtiac-nechtiac, v internetbankingu trávi každý mesiac množstvo času. George im preto spríjemní každú minútu. Rozhranie si klienti môžu prispôsobiť podľa vlastných predstáv a chutí.

Vybrať si môžu farebnú schému, preskladať poradie ovládacích prvkov alebo si personalizovať prehľad účtov pridaním fotografií svojich známych alebo firiem. Zvyšuje sa tým aj bezpečnosť, keďže útočníci pri tzv. phishingu nebudú vedieť, v akých farbách vám majú podvodnú stránku zobraziť.

Súčasne je samozrejme dôležité, aby bola bezpečná aj samotná aplikácia, na čo bol pri vývoji Georgea kladený veľký dôraz. Veď načo by bol internetbanking, ktorý vám všetko uľahčí, no vaše peniaze v ňom nie sú v bezpečí…

George je komplexnou platformou a svoje uplatnenie nenájde len vo webovom rozhraní internetbankingu, či modernizovaných aplikáciách pre mobilné systémy iOS a Android. Do kontaktu s ním prídete aj priamo v pobočkách Slovenskej sporiteľne, kde vás ním na tabletoch prevedú poradcovia.

Súčasne platí, že pokiaľ si začnete vyberať nejaký produkt cez smartfón alebo počítač, no tento proces prerušíte a radšej sa rozhodnete navštíviť pobočku, plynulo tu môžete pokračovať, no teraz už s asistenciou školeného personálu, ktorí vám poradí s výberom riešenia presne podľa vašich potrieb. George tak pre Slovenskú sporiteľňu predstavuje aj vynikajúci nástroj pre spojenie dvoch protikladných svetov – fyzického a digitálneho.

Pokiaľ vás zaujíma ako šikovné bankovanie George vyzerá, vyskúšať si môžete jeho demoverziu, ktorú nájdete na webe https://demo.george.slsp.sk/.

Text vznikol v spolupráci so Slovenskou sporiteľnou.

21.01.2018

+