MojWindows

Spoločnosť Canon sa za rok 2017 umiestnila na treťom mieste v rebríčku firiem podľa počtu novo získaných patentov v USA. Je tak jedinou spoločnosťou na svete, ktorá sa už 32 rokov za sebou drží v prvej päťke tohto prestížneho poradia.

Vyplýva to z výsledku zverejneného spoločnosťou IFI Claims Patent Services. Navyše je Canon aj vďaka 3 285 patentom získaných v USA za minulý rok už 13. rokov prvý v porovnaní s ostatnými japonskými firmami.

Nové patenty spoločnosti Canon nie sú registrované len v oblasti technológií obrazu, ale spadajú tiež do digitalizácie firemných procesov a služieb. Firma technológiám prikladá vysokú prioritu a ich rozvoj považuje za súčasť svojej korporátnej DNA.

Canon vzhľadom na výsledky svojho výskumu a vývoja aktívne presadzuje nadobúdanie patentových práv, ktoré sú v súlade so stratégiou firmy a aktuálnymi technologickými trendmi.

Canon aktívne presadzuje globalizáciu svojho podnikania a prikladá veľký význam registrovaniu patentov v kľúčových krajinách a regiónoch. V patentovej stratégii spoločnosť zohľadňuje svoje obchodné ciele a trendy v oblasti technológií a produktov jedinečných pre každú lokalitu.

USA s množstvom high-tech spoločností a rozsiahlym trhom predstavujú pre Canon obzvlášť dôležitý región z hľadiska ďalšej expanzie a možného nadväzovania nových technologických partnerstiev.

„Tým, že sa Canon opäť umiestnil medzi tromi najúspešnejšími držiteľmi nových patentov dal jednoznačne najavo svoj dlhodobý záväzok strategickému výskumu a vývoju v oblasti inovácií,“ uviedol Seymour Liebman, výkonný viceprezident Canon USA. „S 3 285 patentmi môže byť Canon pyšný na svoju silnú pozíciu medzi technologickými gigantmi a ďalej upevňovať úlohu globálneho lídra v technológiách obrazu v roku 2018 aj v nasledujúcich rokoch.“

Zdroj: TS

25.01.2018

+