MojWindows

ASUS má už celkom dlhodobú záľubu v prenosných monitoroch a počas tohtoročného veľtrhu CES 2018 preto predstavil dvojicu nových prírastkov vo svojom portfóliu.

Prvým z nich je kúsok s označením ZenScreen Go MB16AP, ktorý, ako napovedá aj samotný názov, vychádza z minuloročného modelu ZenScreen MB16AC. Opäť ide 15,6-palcový IPS monitor s Full HD rozlíšením, hrúbkou 8 milimetrov a pripojením pomocou hybridného konektoru pre pripojenie zariadení s USB-C aj tradičným USB 3.0. Súčasťou balenie je aj podobný ochranný obal zároveň slúžiaci ako stojan.

Výrobca si však uvedomil, že tento monitor má slúžiť používateľom na cestách, kde je často problém s napájaním a do nového modelu preto konečne zabudoval batériu. Tá má kapacitu 78000 mAh, čo má postačovať na napájanie monitoru počas 4 hodín prevádzky. Zaujímavosťou je aj podpora technológie Reverse Charging, vďaka čomu je batériu v monitore možné použiť aj pre napájanie pripojeného zariadenia.

Pre náročnejšie spektrum používateľov je určený Asus ProArt PQ22UC. Opäť ide o prenosný monitor, no tentokrát badateľne vo väčšom. Ide totiž o 21,6-palcový monitor so 4K rozlíšením postavený na OLED technológii. Dosahuje tak kontrast 1 000 000:1 a odozvu 0,1 ms.

ASUS uvádza, že tento kúsok je určený pre profesionálov, a tak ponúka 99% pokrytie farebného priestoru DCI-P3. Priamo po vytiahnutí z balenia má byť korektne kalibrovaný a zákazníci sa vďaka tomu môžu pustiť smelo do práce, ktorá vyžaduje presné farby.

Monitor je hrubý 8 milimetrov, váži len 1 kilogram, vybavený je odpojiteľným stojanom a k zariadeniam sa pripája pomocou micro HDMI alebo dvojice USB-C portov. Súčasťou balenia je aj ochranný kryt pre bezpečné prenášanie.

Informácie o cenách a dostupnosti pre náš trh nepoznáme.

18.01.2018

+