MojWindows

Populárna komunikačná služba WhatsApp aktuálne v tichosti testuje niekoľko zaujímavých funkcií pre svojho webového, ako aj tradičného klienta. Prvou novinkou je pridanie možnosti ako v rámci skupinovej konverzácie odpovedať len jednej vybranej osobe, bez toho, aby to videl ešte niekto iný.

Vhod to môže prísť napríklad pokiaľ je používateľ pridaný do konverzácie, v ktorej nepozná všetkých členov, prípadne sa chce o nejakú informáciu podeliť len s vybranou osobou. Táto možnosť bude umiestnená do kontextovej ponuky, ktorá sa objavuje po stlačení na konkrétnu správu.

Druhou testovanou novinkou je prehrávanie videí v takzvanom režime „obraz-v-obraze“. Prijaté alebo odoslané videá je tak možné prehrávať priamo v prostredí prebiehajúcej komunikácie. Obidve tieto novinky sú stále v štádiu aktívneho vývoja a presný termín sprístupnenia pre všetkých nie je známy.

Portál WABetaInfo ďalej uvádza, že testovaním s úzkym okruhom používateľov majú ďalej prechádzať aj možnosť pre odblokovanie kontaktu poklepaním, pozývanie do skupinových konverzácií pomocou odkazu a hlásenie problémov zatrasením smartfónu. Posledná uvedená možnosť má fungovať tak, že po zatrasení dôjde v aplikácii k otvoreniu sekcie pre kontaktovanie technickej podpory.

Zdroj: Wabetainfo

12.12.2017

+