MojWindows

Spoločnosť ADATA oznámila ďalšie rozšírenie svojho portfólia, tentokrát o štýlový flash disk i-Memory AI720 s hrúbkou 7,5 mm. Napriek tomu, že prešiel certifikáciou Apple MFI, vďaka dvojici konektorov (Lighting a USB 3.1) je použiteľný na celej škále zariadení, ktoré disponujú konektormi,  vrátane tých so systémom Windows.

Výrobca uvádza, že prostredníctvom konektoru USB 3.1 ponúkne AI720 rýchlosť čítania až 90 MB/s a rýchlosť zápisu až 20 MB/s. K dispozícii je taktiež špeciálna aplikácia ADATA i-Memory pre správu súborov a zálohovanie obsahu zariadenia jedným dotykom. Podporovaná je aj ochrana prostredníctvom šifrovania pre jednotlivé súbory, ktorým je možné nastaviť samostatné heslá.

Metalický pieskovaný povrch je nielen elegantný, ale tiež odolný voči odtlačkom prstov, pričom poskytovať má aj zvýšenú ochranu, rovnako ako keby bol disk certifikovaný podľa štandardu IP54 proti prachu, vode a korózii. Problémom tak nemá byť ani nechcené obliatie nápojmi, či nepriazeň počasia.

AI720 je k dispozícii v kapacitách 32 GB, 64 GB a 128 GB v zlatom a šedom farebnom prevedení.  Cena pre slovenský trh nebola spomenutá. V predaji by sa mal objaviť začiatkom budúceho roka. 

11.12.2017

+