MojWindows

Microsoft okrem tradičnej verzie konzoly Xbox One X pre fanúšikov pripravil aj limitovanú edíciu, ktorej balenie a dizajn vzdáva poctu kódovému menu „Project Scorpio“. Práve pod týmto názvom sme totiž novú konzolu poznali veľmi dlhú dobu ešte pred odhalením konečného názvu. Xbox One X, ako aj bezdrôtový ovládač v tejto limitovanej edícii nesú vygravírovaný nápis Project Scorpio. Nechýba ani špeciálne upravený povrch s odkazom na pôvodný dizajn konzoly Xbox, ktorý na bežnej verzii Xbox One X nenájdeme.

Edícia je silne inšpirovaná históriou značky Xbox, ktorej histórii vzdáva poctu aj pomerne nenápadným spôsobom – číslom 0105101317 umiestneným na vrchu krabice, ako aj na tele samotnej konzoly. Toto číslo síce na prvý pohľad nemusí dávať veľký zmysel, no zarytí fanúšikovia Xboxu by v ňom určitú symboliku nájsť mali. Každé dvojčíslo totiž reprezentuje významný míľnik celej značky Xbox, konkrétne uvedenie jednotlivých produktov.

Prvé dvojčíslie 01 odkazuje na rok 2001, kedy vyšla pôvodná konzola Xbox. Ďalej nasleduje odkaz na rok 2005, teda vydanie konzoly Xbox 360. Ďalšie dvojčíslie oslavuje senzor Kinect, predstavený v roku 2010. Rok 2013 následne patril štartu generácie Xbox One a posledné dvojčíslie odkazuje na konzolu Xbox One X, vydanú v roku 2017. Tá síce nepredstavuje novú generáciu konzoly Xbox, no pre značku predstavuje dôležitý krok, čo sa Microsoft rozhodol zdôrazniť aj takouto formou.

Náš tip
Xbox oslavuje 15. narodeniny, zaspomínajte si s nami

17.11.2017

+