MojWindows

O tom, že populárna komunikačná platforma WhatsApp pripravuje vlastnú aplikáciu pre počítače so systémom Windows 10 sme sa dozvedeli ešte v polovici mája. Už vtedy sa nachádzala v obchode Microsoft Store, no napriek viacerých snahám sa nedala stiahnuť. Hoci jej oficiálne vydanie vyzeralo na spadnutie, vývojári náhle stíchli a žiadnej aplikácie sme sa nedočkali. Momentálne to ale vyzerá tak, že od projektu nebolo upustené, naďalej sa na ňom pracuje, a čo viac, už čoskoro by mal priniesť očakávanú aplikáciu.

Podľa informácií portálu Aggiornamenti Lumia sa aplikácia po dlhom čase koncom októbra dočkala aktualizácie na novú verziu 0.2.6886.0, ktorá so sebou priniesla viacero noviniek. Po vzore mobilnej verzie došlo k pridaniu funkcie „My Status“ , pribudlo vyhľadávanie v GIFoch a úpravami prešli nastavenia aplikácie. Hoci aplikácia je naďalej zaradená v digitálnom obchode a stiahnuť sa zatiaľ nedá, podľa dostupných informácií by už čoskoro malo dôjsť k jej oficiálnemu uvedeniu. Prístup je totiž nateraz obmedzený len na vybraných testerov.

Pre počítače je síce dostupná aplikácia WhatsApp, ktorá sa dá stiahnuť z oficiálnej stránky, no reálne ide len o zaobaleného webového klienta bez ďalších funkcií. Od natívnej aplikácie sa očakáva pridaná hodnota v podobe ďalších funkcií, ako aj pravidelné aktualizácie. Dôvod na radosť by mali mať hlavne používatelia operačného systému Windows 10 S, nakoľko práve oni sú odkázaní výhradne na aplikácie z obchodu Microsoft Store.

Náš tip
WhatsApp ponúkne možnosť zmazať už odoslanú správu | Aplikácie

01.11.2017

+