MojWindows

Headsety pre platformu Windows Mixed Reality dorazili na pulty obchodov prakticky zároveň s vydaním aktualizácie Fall Creators Update, ktorá používateľom operačného systému Windows 10 konečne umožňuje ponoriť sa do očakávaného sveta virtuálnej reality od Microsoftu. Hoci obsahu pre virtuálnu realitu zatiaľ nie je príliš veľa, už čoskoro sa dočkáme nových prírastkov v podobe hier z ponuky katalógu SteamVR.

Náš tip
Headset pre Windows Mixed Reality od Aceru dostal duo ovládačov a predpokladnú cenu

Microsoft pre portál RollingStone totiž potvrdil, že už 15. novembra bude spustený otvorený beta test, počas ktorého si môžu majitelia nových headsetov vyskúšať hry z ponuky SteamVR. Rozšírenie platformy Windows Mixed Reality o podporu obsahu z ponuky SteamVR predstavuje dôležitý krok, nakoľko používatelia získajú prístup k množstvu nových hier a aplikácií.

V prostredí Mixed Reality Portal je síce možné používať aj klasické 2D aplikácie ako Microsoft Edge, Skype, Microsoft Store a podobne, no tie je vo virtuálnej vile potrebné pripnúť na stenu a pracovať s nimi z jedného miesta, kvôli čomu vyzerajú takmer ako obrazy. Tých pravých 3D hier a aplikácií navrhnutých pre Windows Mixed Reality je v obchode Microsoft Store zatiaľ len približne 70, čo je veľmi málo. Microsoft na túto situáciu ale reaguje prostredníctvom rôznych partnerstiev.

V súvislosti s otvoreným beta testom zároveň upozorňuje, že pri prístupe k novému obsahu zo SteamVR je potrebné počítať aj s možnými problémami. Prízvukuje však, že tie budú pred ostrým štartom odstránené. Kedy presne k tomu dôjde ale nepresnil.

Náš tip
Windows Mixed Reality PC Check overí kompatibilitu vášho zariadenia
10.11.2017

+