MojWindows

Vývojári z herného štúdia Gameloft patrili medzi to málo ľudí, ktorí sa dlhodobo venovali príprave a podpore hier pre mobilný Windows aj napriek jeho mizivému podielu na trhu. Všetko ale má svoj koniec. Aktuálne totiž oznámili, že nakoľko ďalšiemu vývoju platformy zo strany Microsoftu odzvonilo, prestávajú sa v tomto smere venovať vývoju a podpore svojich popredných herných titulov.

Hry ako Dungeon Hunter 5, Sniper Fury alebo Modern Combat 5 pre mobilný Windows už naďalej nebudú dostávať aktualizácie a ich tvorcovia odporúčajú presedlať na zariadenia so systémom Android alebo iOS, kam hráčom dokonca prenesú účty so všetkými dosiahnutými úspechmi a herným pokrokom.

Zástupcovia štúdia síce neinformovali, či budú vychádzať nové hry, no keď vezmeme do úvahy, že od podpory odstrihli svoje najziskovejšie tituly, uvedenie noviniek nie je pravdepodobné. Počítačové verzie na druhú stranu budú naďalej podporované a rozširované o nový obsah.

Doplnené 8.11 – Nové oficiálne vyjadrenie 

Štúdio Gameloft sa dodatočne, respektíve opakovane, vyjadrilo k svojmu rozhodnutiu ukončiť podporu vybraných hier pre mobilnú Windows. Zatiaľ čo pôvodne informovalo, že ide o priamu reakciu na skutočnosť, že Microsoft ukončil aktívny vývoj svojho systému, v novom vyjadrení tvrdí, že skutočným dôvodom je nedostatočný počet hráčov, a teda príliš nízky záujem hernej komunity. Aktualizovanie a vydávanie nového obsahu preto pre vybrané hry už nemá zmysel.

Zástupcovia štúdia navyše pôvodné tvrdenie označujú za nesprávne a upresňujú, že v danom znení malo byť uverejnené kvôli zlyhaniu v internej komunikácii. Svoje hry, medzi ktorými sa nachádza aj Dungeon Hunter 5 bude naďalej ponúkať cez digitálny obchod Microsoft Store, no nebude ich už aktualizovať.

Zdroj: Gameloft, 2

08.11.2017

+