MojWindows

Obrovské množstvo technologických spoločností v podobe startupov vzniká a zaniká ako na bežiacom páse, no niektoré firmy tu s nami sú už desaťročia, stoja za nimi tradície a občas im dokonca patrí špeciálne miesto v našich srdciach. A hoci po stránke veku by sa dali už označiť za dinosaurov, rozhodne nevymreli, dokázali sa predrať na výslnie, prispôsobiť trhu a zákazníkom ponúknuť to, o čo majú záujem.

Hneď môžeme spomenúť Microsoft, Dell, či Samsung alebo dokonca našich krajanov, odborníkov na bezpečnosť, firmu ESET. Dnes však svoje okrúhle, tridsiate výročie oslavuje firma, ktorej meno stojí za pamäťovými zariadeniami tak, ako snáď žiadnej inej na svete – Kingston Technology.

Príkladná korporátna kultúra cestou k úspechu

Spoločnosť Kingston vznikla 17. októbra 1987, kedy ju spoločne založili John Tu, súčasný CEO, a David Sun, dnes vo funkcii COO. Obaja spoluzakladatelia firmu dodnes nielenže vedú, ale naďalej sú aktívni aj v riadení každodennej prevádzky. Podnikateľský duch oboch majiteľov a úspech spoločnosti oceňuje svet už mnoho rokov. Vďaka dôslednému uplatňovaniu vodcovského princípu Kingstonu, ktorý presadzuje hodnoty ako sú úcta, lojalita, flexibilita a súdržnosť, vznikla príkladná korporátna kultúra – tá je stále vodítkom pre vzťahy so zákazníkmi, partnermi a predajcami. Práve to vidí Kingston za svojím úspechom.

„Skutočnosť, že sme ako firma úspešní, je výsledkom tvrdej práce našich zamestnancov a rešpektu, ktorý k sebe navzájom máme. Keď sme s Johnom túto spoločnosť založili, chceli sme, aby sa každý, kto tu pracoval, cítil ako súčasť rodiny,“ povedal David Sun, COO a spoluzakladateľ spoločnosti Kingston. „Naša filozofia počas celých uplynulých 30 rokov bola: ‚Pokiaľ sa postaráme o našich zamestnancov a predajcov, oni sa postarajú o našich zákazníkov.‘ To sa ani po rokoch nezmenilo. Žiadny z úspechov spoločnosti Kingston by bez rodinného prístupu nebol možný.“

Tri desaťročia od svojho založenia sa Kingston teší veľkým úspechom a zostáva najväčším dodávateľom pamäťových modulov DRAM medzi výrobcami nepolovodičových produktov, ako aj popredným výrobcom pamäťových produktov typu flash – najmä SSD diskov.

Od jediného produktu k rozsiahlemu portfóliu

Keď v roku 1987 odštartovala spoločnosť Kingston svoju činnosť, začala len s jediným produktom, no neúnavne a strategicky sa rozvíjala ako firma, ktorá chce mať pod kontrolou čo najväčšiu časť výrobného cyklu – od prvotného spracovania „waferu“ (substrátových dosiek) až po konečný produkt. Svoj cieľ dosiahla vďaka expanzii, strategickým investíciám, partnerským vzťahom a tomu, že sa dokázala veľmi rýchlo prispôsobovať potrebám daného odvetvia. Príkladom toho je napríklad reakcia na nástup SSD diskov.

Keďže spoločnosť Kingston považovala SSD disky za budúcnosť pevných úložísk ako v klientských počítačoch, tak aj v dátových centrách, začala už v roku 2009 ponúkať SSD produkty. Dnes patrí medzi špičku najväčších dodávateľov SSD diskov.

Podobný úspech odštartoval aj rok na to. V roku 2010 vytvorila dcérsku spoločnosť Kingston Solutions, Inc. (KSI), ktorá vyrába produkty so vstavanou pamäťou, ktoré skvele vyhovujú potrebám stále ľahších a štíhlejších spotrebných zariadení na každodenné použitie. Dnes je KSI popredným dodávateľom týchto „embedded“ riešení pre druhú úroveň výrobcov chytrých telefónov.

Úspešný prienik do herného segmentu

Len nedávno sa prostredníctvom hernej značky HyperX rozšírilo portfólio produktov o headsety, klávesnice, myši a podložky pre myši. Tieto produkty získali veľmi rýchlo uznanie a komunita hráčov i profesionáli z oblasti eSports ich prijali s otvorenou náručou. Len dva roky po uvedení dodala divízia HyperX prvý milión headsetov.

Dnes Kingston prostredníctvom všetkých svojich značiek a kategórií produktov ponúka viac ako 2000 technologických riešení a dodáva ich do viac než 120 zemí. Celosvetovo tak patrí medzi široko uznávané a oceňované značky.

HyperX Alloy

 Tri desaťročia spoločnosti Kingston v skratke

  • 1987: Kingston zahajuje činnosť v kalifornskom Orange County výrobou nových pamäťových modulov SIMM (Single In-Line Memory Module), ktoré sa stávajú štandardom v danom obore.
  • 1992: Časopis Inc. označuje Kingston za najrýchlejšie rastúcu súkromne vlastnenú firmu v Spojených štátoch.
  • 1995: Kingston otvára svoju prvú zámorskú pobočku v Mníchove v Nemecku s cieľom poskytovať lepšiu podporu európskym zákazníkom.
  • 1995: Kingston vstupuje do Billion-Dollar Club (Miliardárskeho klubu), keď predaje ich produktov presiahli 1,3 miliardy dolárov.
  • 1996: Kingston a Toshiba spoločne ponúkajú upgrade pamätí pre počítače Toshiba. Je to prvýkrát, kedy sa OEM výrobca PC spojil s výrobcom pamätí.
  • 1997: Kingston rozširuje svoju celosvetovú pôsobnosť a otvára centrálu pre činnosti v Ázii a Pacifiku, vrátane výrobného závodu a pobočky na Taiwane. Kingston tiež v Brazílii otvára svoju prvú kanceláriu, ktorá bude obsluhovať zákazníkov v Južnej Amerike. Európska centrála spoločnosti sa presúva do Spojeného kráľovstva a otvára sa výrobný a logistický areál v írskom Dubline.
  • 1997: Vzniká technologická divízia Kingston Technology Services Division (KTSD), ktorá má exkluzívne vytvárať a vyrábať pamäťové riešenia priamo pre OEM zákazníkov, ako napríklad Dell.
  • 1999: Kingston kupuje rozhodujúci podiel v spoločnosti Powertech Technology, Inc., ktorá je v danej dobe najväčším výrobným a testovacím zariadením na svete v oblasti koncových waferov a čipov pre pamäte DRAM i flash. Získaním tohto podielu sa posilňujú schopnosti spoločnosti Kingston mať pod kontrolou všetky aspekty výrobného cyklu pamäťových modulov od waferu až po koncový produkt.
  • 1999: Kingston zo strategických dôvodov otvára svoju pobočku v Mexiku za účelom podpory rastúceho regiónu.
  • 2000: Činnosť zahajujú Advanced Validation Labs, Inc. (AVL) – nezávislé laboratóriá na testovanie a validáciu pamätí. Ich služby typu „one-stop shop“ zahrňujú služby od skúšok na úrovni komponentov až po testovanie modulov, čo podporuje celé odvetvie výroby pamätí.
  • 2000: Je založená spoločnosť Payton Technology Inc. za účelom pomoci riadiť dodávateľský reťazec pre pamäte Kingston, ako aj dodávky služieb na spracovanie backend waferov, vďaka čomu je Kingston efektívnejší v dodávkach pamäťových riešení svojej neustále rastúcej klientskej základni.
  • 2001: Kingston zahajuje montáž pamäťových modulov v čínskom Šanghaji.
  • 2002: HyperX zahajuje činnosť a uvádza prvý produkt – vysoko výkonné pamäťové moduly.
  • 2003: Kingston zahajuje dodávky pamäťových produktov typu flash.
  • 2004: Spoločnosť iSuppli (teraz IHS Markit) vyhlasuje Kingston za svetovú jednotku medzi výrobcami pamäťových modulov pre dodávateľský trh, pričom toto umiestnenie spoločnosti Kingston náleží bez prerušenia až dodnes.
  • 2005: Kingston otvára najväčší výrobný závod pamäťových modulov na svete v čínskom Šanghaji.
  • 2006: Príjmy spoločnosti Kingston dosahujú 3 miliardy dolárov.
  • 2009: Predaje spoločnosti Kingston v ázijsko-tichomorskom regióne prvýkrát prekonávajú hranicu 1 miliardu dolárov.
  • 2010: Spoločnosti Kingston a Phison Electronics Corporation vytvárajú Kingston Solutions, Inc., so zameraním na výrobu produktov so vstavanou pamäťou („embedded memory“) pre rastúce potreby odvetvia mobilných produktov.
  • 2010: Príjmy spoločnosti Kingston zaznamenávajú nový rekord vo výške 6,5 miliárd dolárov.
  • 2013: Organizácia Gartner Research radí Kingston na 1. miesto medzi výrobcami USB zariadení už 6. rok po sebe.
  • 2013: Kingston dodáva najväčší a prvý USB flash disk na svete s kapacitou 1 TB.
  • 2014: HyperX predstavuje svoj prvý headset.
  • 2016: HyperX prekonáva hranicu 1 milión predaných headsetov.
  • 2017: Kingston dodáva prvý a najväčší USB flash disk na svete s kapacitou 2 TB.
  • 2017: Kingston bol podľa analytickej spoločnosti Forward Insights v roku 2016 druhým najväčším dodávateľom SSD diskov v predajných kanáloch.
  • 2017: Kingston oslavuje 17. októbra 30. výročie svojho založenia.

Zdroj:TS

17.10.2017

+