MojWindows

Od spoločnosti HP sme sa tento mesiac dočkali viacerých noviniek. Okrem druhej generácie tenučkého HP Spectre 13výkonného 2v1 HP ZBook x2 ide aj o vynovený hybrid HP Spectre X360 s otočným displejom. Hoci ako najväčšie zmeny sú avizované vylepšená hardvérová výbava a predĺžená výdrž, úprav sa dočkalo viacero aspektov.

HP aj tu siahlo po ôsmej generácii štvorjadrových procesorov Intel Core, ktoré doprevádza maximálne 16 GB operačnej pamäte a 1 TB PCIe SSD disk. Celková výdrž mala narásť zo 16,25 hodín u predošlej generácie na 16,75 hodín. Zmena to síce nie je dramatická, no nakoľko po stránke výkonu môžeme očakávať zlepšenie rádovo v desiatkach percent, určite je príjemná.

Mierneho zúženia sa dočkali rámiky okolo 13,3-palcového displeja a celková hrúbka tela bola znížená z pôvodných 13,9 mm na nových 13,6 mm pri váhe 1,26 kg. Vítanou zmenou je presunutie výduchov chladiaceho systému do zadnej časti zariadenia, čo by as malo okrem pohodlia používateľa odraziť aj na efektívnejšom odvádzaní tepla. V prípade displeja je možné siahnuť po prevedení Full HD, no časom by mali objaviť aj modely s Ultra HD rozlíšením.

Vynovený model x360 sa dočkal noviniek aj v oblasti zabezpečenia. Okrem webkamery s podporou funkcie Windows Hello pribudla aj čítačka odtlačkov prstov, či možnosť siahnuť po technológii HP Sure View, ktorá rýchlo zabráni nechceným pohľadom v čítaní informácií z obrazovky stlačením jediného tlačidla. Pridaná bola taktiež čítačka microSD kariet a inováciou prešlo aj dotykové pero, kde pribudlo rozpoznávanie náklonu, nabíjací port, či „guma“. HP uvádza, že 15 sekundové nabíjanie dodá peru dostatok energie na 198 minút používania.

O audio sa opäť postaral výrobca Bang & Olufsen so štvoricou reproduktorov v kombinácii s duom diskrétnych zosilňovačov. HP Spectre X360 bude na Slovensku dostupný od novembra za cenu začínajúcu od 1139 eur.

24.10.2017

+