MojWindows

Čo sa týka takzvaných prémiových ultrabookov, medzi najzaujímavejšie kúsky na trhu patrí po boku modelov radu Zenbook od spoločnosti ASUS, určite aj kúsok Spectre 13 z dielne „HPčka“. Ten hneď po svojom predstavení poriadne zaujal svojím elegantným dizajnom a tenučkým telom s hrúbkou len 10,4 milimetra a celkovou hmotnosťou 1,1 kg. A hoci dodnes ide o jeden z najtenších notebookov na trhu, už čoskoro bude k dispozícii jeho priamy nástupca.

Pôvodný model HP Spectre 13

HP totiž pripravilo druhú generáciu. Tá síce zachováva názov, ako aj hrúbku, no pripravila si niekoľko zaujímavých zlepšení, primárne v oblastiach, ktoré do pozornosti dávali majitelia pôvodného modelu. Tenšie rámiky okolo 13,3-palcového displeja, ktorý je teraz dotykový so 4K rozlíšením, majú druhej generácii HP Spectre 13 zabezpečiť postavenie najtenšieho notebooku s dotykovou obrazovkou na svete. Nakoľko veľkú rolu v prípade tohto kúsku zohráva jeho dizajn, padlo rozhodnutie ponúkať ho v novom farebnom prevedení – keramická biela.

Vylepšení sme sa prirodzene dočkali aj po stránke hardvéru, tak ako sa patrí. Osadené budú nové procesory Intel Core 8. generácie, ktoré sa vyznačujú tým, že sú štvorjadrové. Tým sekunduje maximálne 16 GB operačnej pamäte a z pohľadu úložného priestoru je možné zvoliť až 1TB PCIe SSD. Z pohľadu konektorov tu nájdeme 1 x USB 3.1 typu C, 2 x USB type C s podporou Thunderbolt 3 a kombinovaný jack.

V porovnaní s predošlou generáciou HP avizuje aj dlhšiu výdrž batérie na úrovni mierne prekračujúcej 11 hodín. Funkcia HP Fast Charge sľubuje nabitie z 0 na 50% za 30 minút. Vyriešený mal byť aj problém s nízkou hlasitosťou reproduktorov, ktoré teraz majú byť jednak hlasnejšie, no zároveň majú poskytovať vysokú kvalitu zvuku. Malou úpravou prešiel taktiež aj sklenený touchpad, ktorý je teraz o 15% väčší, čo má zabezpečiť pohodlnejšiu prácu. HP Spectre 13 bude na Slovensku dostupný od novembra za cenu začínajúcu od 1329 €.

24.10.2017

+