MojWindows

S príchodom novinky Xbox One X, ktorá si uchmatne titul najvýkonnejšej konzoly na trhu, súvisí aj bezplatné vylepšenie jednotlivých hier. Vo forme bezplatných aktualizácií sa hráči dočkajú textúr pre 4K rozlíšenie, prepracovanejších grafických efektov a množstva ďalších úprav. Oficiálny predaj sa spúšťa už čoskoro, očakávania sú poriadne vysoké a herné štúdiá preto čoraz častejšie začínajú informovať o tom, aké vylepšenia majiteľom najvýkonnejšej konzoly na trhu vlastne ponúknu.

Náš tip
Microsoft odpovedá na najčastejšie otázky súvisiace s nástupom konzoly Xbox One X

Medzi nimi sa nachádzajú aj vývojári zo štúdia The Coalition, ktorí stoja za akčnou hrou Gears of War 4. Pre tú pred pár dňami vyšla veľká októbrová aktualizácia začínajúca s postupnou prípravou na príchod Xbox One X. Hráči tu budú mať na výber medzi dvojicou režimov, podobne ako  to bude aj v prípade dobrodružnej jazdy Rise of the Tomb Raider. Prostredníctvom sekcie „Preferred Rendering Options“ si budú môcť zvoliť medzi zameraním na výkon alebo vizuálne prvky.

V prvom prípade, teda v režime Performance sa dôraz kladie na dosiahnutie stabilného snímkovania 60 FPS pri FullHD rozlíšení, a to jednak v Kampani, ako v režime Horde. Zároveň má ale ponúknuť textúry vyššej kvality a niektoré ďalšie grafické vylepšenia. O čo presne pôjde bolo zatiaľ len mierne naznačené. Spadať sem má prepracovaný systém lomu svetla, dynamické tiene, zvýšená vzdialenosť vykresľovania objektov, lepšie odrazy, ako aj vylepšené textúry pre herné postavy.

Režim Visual zase na maximum potlačí vizuálne stránky hry pri čom poriadne využije surový výkon novej konzoly. Použité tu majú byť textúry Ultra kvality a množstvo ďalších vylepšených grafických prvkov, to všetko pri 4K rozlíšení. Vyžiada si to však svoju cenu, ktorou je 30 FPS pre Kampaň, ako aj režim Horde. Multiplayerový režim Versus bude uzamknutý na 4K rozlíšenie pri 60 FPS, no využívať má takzvaný adaptívny scaling. Pre všetky režimy je ale samozrejmosťou podpora HDR a Dolby Atmos.

27.10.2017

+