MojWindows

Začiatkom septembra sa do obehu dostali informácie o tom, že Microsoft na 31. októbra naplánoval predstavenie noviniek z oblasti svojich zariadení rodiny Surface, no ako sa dozvedáme len necelé dva týždne neskôr, na október je pripravená ešte jedna dôležitá akcia.

Už 3.októbra prebehne v San Franciscu špeciálna prezentácia venovaná platforme Windows Mixed Reality, novinkám, ktoré s ňou súvisia a načrtnutiu toho, akým smerom sa bude Microsoft naďalej uberať v oblasti rozšírenej a virtuálnej reality. Prezentácia bude prebiehať pod taktovkou Alexa Kipmana, ktorý stojí za vznikom headsetu HoloLens.

Hlavnými hviezdami budú nepochybne headsety pre Windows Mixed Reality, ktorá sa do predaja oficiálne dostanú 17. októbra po boku aktualizácie Fall Creators Update, kde ich používatelia Windows 10 budú konečne môcť naplno využiť.

Prvé kúsky prezentovali výrobcovia Acer, HP, Dell a Lenovo už počas roka, na prezentácii tak pravdepodobne nepôjde o žiadne veľké prekvapenia. Svojou troškou s unikátnym dizajnom prispeje aj spoločnosť ASUS. Jej kúsok sa však na trh dostane až počas jari 2018, hoci sme ho mali možnosť vidieť počas viacerých prezentácii.

Náš tip
Acer nám ukázal svoje okuliare pre virtuálnu a zmiešanú realitu Windows Mixed Reality

Očakáva sa aj to, že na pódiu bude oficiálne predstavená finálna podoba platformy Windows Mixed Reality, tak ako k nej budú mať prístup používatelia po inštalácii Fall Creators Update. Nie je však vylúčené, že zverejnené budú aj nové informácie o pripravovanej generácii HoloLens, hoci samotný prototyp vystavovaný nebude.

O „HoloLens 2“ je doteraz známych len veľmi málo informácií. Z oficiálnych zdrojov vieme, že Microsoft pre HoloLens pripravuje špeciálny čip pre umelú inteligenciu a zákulisné informácie tvrdia, že samotného headsetu sa dočkáme až v roku 2019. K posunutiu pôvodného termínu malo dôjsť kvôli narastajúcemu pokroku konkurencie.

Náš tip
Microsoft pravdepodobne pripravuje nové príslušenstvo pre ovládanie rozšírenej reality

Windows Mixed Reality

20.09.2017

+