MojWindows

Po tom, ako sa do obehu dostali informácie o pripravovanej tlačovej konferencii so zameraním na zariadenia rodiny Surface, ktorá prebehne 31. októbra v Londýne, vo veľkom sa začalo špekulovať o tom, čo vlastne Microsoft plánuje predstaviť. Prvotné informácie hovorili, že po boku Surface Pro s LTE konektivitou by sa mohla objaviť aj druhá generácia zariadenia Surface Book, či novinky z oblasti Windows 10 pre ARM. Vo svetle najnovších informácií to ale vyzerá tak, že pripravovaná prezentácia bude pomerne skromná.

Portál ZDnet s odvolaním na svoje dobre informované zdroje uvádza, že jediným kúskom, ktorý tu Microsoft predstaví, je práve tohtoročný model Surface Pro rozšírený o LTE konektivitu. Portál ďalej píše, že druhá generácia Surface Booku je plánovaná až na začiatok roka 2018, čo rovnako platí aj o zariadení Surface Hub.

Informácie ďalej dopĺňa portál WindowsCentral, ktorý s odvolaním na svoje zdroje uvádza, že okrem predmetného Surface Pro, tento rok už neuvidíme žiadne nové zariadenia z rodiny Surface.

Obzvlášť zaujímavá je ale informácia, že aktuálne plány Microsoftu na rok 2018 počítajú s uvedením nových mobilných zariadení. Portál však prízvukuje, že tieto plány môžu byť ako obvykle odsunuté, prípadne zrušené. Pokiaľ nebudú oficiálne potvrdené, treba ich jednoducho brať s rezervou.

20.09.2017

+