MojWindows

Microsoft si na dnešnú konferenciu Microsoft Ignite 2017 pripravil viacero noviniek, tie sa však netýkajú bežného koncového spotrebiteľa, no orientované sú na vzdelávací sektor a „pracovníkov prvého kontaktu“, teda ľudí, ktorí prichádzajú do každodenného styku so zákazníkmi. Prezentované zatiaľ boli len prvotné informácie, preto chýbajú podrobnosti ako plánovaná dostupnosť, či cena nových služieb.

Microsoft 365 Education

Redmondský gigant dnes nadviazal na nedávno predstavenú službu Microsoft 365, ktorá v jednom predplatnom skĺbuje operačný systém Windows 10 a kancelársky balík Office 365. Tá je určená pre firemných zákazníkov a predstavená bola ešte začiatkom júla. Nová odnož programu Microsoft 365 nesie názov Microsoft 365 Education, a ako napovedá samotný názov, určená je pre akademickú pôdu.

Zahŕňa v sebe operačný systém Windows 10, kancelársky balík Office 365 for Education, riešenie Enterprise Mobility + Security, ako aj hru Minecraft: Education Edition, ktorá predstavuje populárnu formu pre vzdelávanie študentov mladších ročníkov.

Microsoft 365 F1

Pre zamestnancov, ktorí v rámci spoločnosti prichádzajú do kontaktu so zákazníkmi ako prví, bola predstavená špeciálna odnož služby Microsoft 365 s označením Microsoft 365 F1. V mesačnom poplatku sa skrýva Windows 10, Office 365 F1 a riešenie Enterprise Mobility + Security.

Plánované vylepšenia balíka Microsoft 365

Okrem predstavenia nových balíkov programu Microsoft 365, bolo ohlásených aj niekoľko plánovaných vylepšení. Funkcia s názvom „Bing for Business“ zavádza pokročilé a prispôsobiteľné vyhľadávanie osôb a informácií v rámci spoločnosti, ktorá program Microsoft 365 využíva. Vylepšené by ďalej malo byť aj prepojenie sociálnej siete LinkedIn s balíkom Office 365, ako aj vyhľadávanie z úložísk OneDrive a SharePoint. Ďalšie plánované novinky majú vylepšiť zabezpečenie a ochranu dát používateľov, obzvlášť v oblasti antiphishingu.

Microsoft okrem toho potvrdil, že v rámci balíka Office 365 bude komunikačné riešenie Skype for Business postupom času nahradené nedávno predstavenou službou Microsoft Teams. Pripravovaný je okrem toho aj nástroj Office 365 Usage Analytics, ktorý má pomôcť administrátorom.

Nové zariadenia s operačným systémom Windows 10 S

Prezentácia na konferencii Microsoft Ignite 2017 sa celkovo niesla v duchu noviniek pre „pracovníkom prvého kontaktu“, ktorí sa čoskoro dočkajú aj nových zariadení s operačným systémom Windows 10 S. Hoci Microsoft tento systém pôvodne prezentoval ako orientovaný na akademický sektor, aktuálne to vyzerá tak, že sa ho snaží pretlačiť aj do biznis sveta. Prezentované notebooky od spoločností Acer, Fujitsu, Lenovo a HP lákajú hlavne na nízku predajnú cenu, ktorá sa pohybuje v rozmedzí od 275 po 349 dolárov.

 

25.09.2017

+