MojWindows

Počas dnešného dňa sa na internete začali šíriť informácie o tom, že spoločnosť HP plánuje k 1. novembru ukončiť predaj svojho smartfónu HP Elite x3. Ide o jeden z posledných, a zároveň najlepších smartfónov so systémom Windows 10 Mobile, ktorý sa ešte dá bez väčších problémov zakúpiť.

Celosvetové ukončenie predaja len rok po jeho spustení by síce vzhľadom na aktuálnu trhovú situáciu nebolo príliš veľkým prekvapením, no pre biznis zákazníkov spoločnosti HP, ktorí do tohto smartfónu investovali nemalé peniaze, by to predstavovalo veľmi nepríjemnú správu.

Spoločnosť HP sa totiž doteraz k svojmu smartfónu stavala zodpovedne, opakovane vydávala firmvérové aktualizácie a dokonca sa mala podieľať aj na prípravách softvérových noviniek, ktoré sa objavili v najnovšej testovacej verzii „mobilnej desiatky“.

smartfón

Pár hodín po medializácii týchto informácií, zaslal hovorca za HP médiám oficiálne stanovisko, ktoré popiera akékoľvek správy o tom, že spoločnosť plánuje predaj ukončiť k novembru 2017. Vo vyjadrení prízvukuje, že spoločnosť je naďalej plne oddaná svojej mobilnej stratégii a vízii. HP Elite x3 bude naďalej predávať, a to až do roku 2019. Zároveň sa naďalej bude venovať oblasti mobility, aby čo najlepšie dokázala reagovať na požiadavky svojich zákazníkov.

Pre majiteľov smartfónu HP Elite x3 tak po chvíľke paniky určite ide o dobrú správu, nakoľko sa nemusia obávať, že by ich zariadenie zrazu prestalo byť zo strany výrobcu podporované. Čo však na to Microsoft, je druhá vec… 

Náš tip
Ako spoločnosť HP vyriešila dva z najväčších problémov funkcie Continuum
25.09.2017

+