49-palcový širokouhlý monitor CHG90 hviezdou Samsung stánku na veľtrhu IFA 2017

O tom, že spoločnosť Samsung pre hráčov, ale aj priaznivcov „multitaskingu“ pripravuje poriadne prekvapenie v podobe extrémne širokého 49-palcového monitoru s názvom Samsung CHG90 sme sa mali možnosť dozvedieť už začiatkom júna. Počas berlínskeho veľtrhu IFA 2017 ale tento kúsok dostal priestor na formálnu prezentáciu a vďaka svojim rozmerom na seba pútal v stánku spoločnosti Samsung nemalú pozornosť. Niet sa čomu čudovať, keďže podľa výrobcu ide o momentálne najväčší herný QLED monitor na svete.

Samsung CHG90 okrem 49-palcov zakrivenej zobrazovacej plochy so stranovým pomerom 32:9 a pozorovacieho uhla 178 stupňov, láka aj na obnovovaciu frekvenciu 144 Hz, rýchlosť odozvy 1 ms, technológiu Quantum Dot a podporu technológií HDR, či FreeSync 2. Rozlíšenie tejto ozruty je 3 940 x 1 080 pixelov a používateľ získava rovnakú zobrazovaciu plochu, ako keby vedľa seba postavil dvojicu tradičných 24-palcových monitorov. Obnovovaciu frekvenciu je dokonca v prípade potreby možné prepnúť na 60 alebo 120 Hz.

Súvisiacie články

Prvé kúsky sa na trhu majú objaviť ešte pred koncom septembra, pričom cena pre náš trh je stanovená na 1 539 €.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.