MojWindows

Microsoft počas tohto týždňa pre Windows 10 uvoľnil novú verziu systémovej aplikácie Xbox, ktorá so sebou prináša viacero zaujímavých vylepšení. Asi najviac z nich pritom vyčnieva pridanie svetlej farebnej témy. Tú si používatelia môžu zvoliť priamo prostredníctvom nastavení v aplikácii, no naďalej samozrejme môžu používať aj pôvodnú, tmavú tému. Novinka ale vyzerá rozhodne zaujímavo, lepšie zapadá do celkového kontextu Fluent Design a určite poteší nejedného používateľa.

Náš tip
Na Xbox One dorazili vlastné profilové obrázky, prihlasovanie pomocou gamepadu a ďalšie vylepšenia

Zmena bola plánovaná už dlhšiu dobu, no doteraz si ju mohli vyskúšať len používatelia aplikácia Xbox (beta). Microsoft dokonca avizoval, že svetlej témy sa v budúcnosti dočká aj samotné rozhranie konzoly Xbox One, nešpecifikoval však presný termín, kedy by k tomu malo dôjsť.

Ako ďalšie novinky v aplikácii Xbox verzie 31.32.11001 môžeme nájsť výber zariadenia a nastavenie hlasitosti pre skupinový audio chat (Párty), sledovanie živých vysielaní priamo cez položku Kluby, ako aj možnosť súčasného streamovania s priateľmi cez službu Mixer, či dokonca pridanie pre turnaje s využitím rozpisky („eliminačný pavúk“) v hre Killer Instinct.

Náš tip
Prehľad toho, čo by mala priniesť jesenná aktualizácia pre konzolu Xbox One

Xbox Aplikacia Svetla tema

16.08.2017

+