MojWindows

Tvorcovia prehliadača Vivaldi upozornili na vydanie novej verzie 1.11, ktorá so sebou prináša množstvo opráv, no aj sériu vylepšení pre uľahčenie práce. Nová verzia prichádza s pokročilým režimom na čítanie, možnosťou vypnúť GIF animácie a prispôsobiteľnými gestami myšou. Prehliadač okrem týchto praktických vylepšení dostal aj novú ikonu, ktorá má lepšie odrážať inovatívny, no stále hravý prístup a logo „V“ sa stáva výraznejším.

Z noviniek asi najviac poteší práve režim na čítanie, vďaka čomu si používatelia môžu lepšie čítať dlhé texty bez toho, aby ich rušili reklamy, videá, či ďalšie rušivé prvky. Od verzie Vivaldi 1.11 je možné nastavovať veľkosť a typ písma, riadkovanie, šírku stĺpca, ako aj tmavé alebo svetlé pozadie. Celé nastavovanie prebieha priamo v režime čítačky pomocou špeciálneho panelu umiestneného pod adresný riadkom.

vivaldi-readermode

V poslednej dobe sa do popredia internetovej komunikácie predrali GIF animácie, ktoré ale nevyhovujú každému. Na toto tvorcovia prehliadača Vivaldi reagujú pridaním jednoduchej možnosti ako ich zakázať alebo načítať a prehrať len raz.

block-anim

Pre gestá myšou je po novom možné nastavovať citlivosť, kedy má prehliadač vlastne zareagovať. Upravuje to dĺžka pohybu, ktorá sa môže pohybovať od 5 až po 100 pixelov.

14.08.2017

+