MojWindows

Všetci priaznivci filmov, seriálov, anime, manga, komiksov či gamingu už o pár mesiacov zažijú neopakovateľné podujatie. Tretí ročník viedenského Comic Conu (VIECC) znovu otvorí svoje brány od 18. do 19. novembra 2017 v priestoroch viedenského výstaviska Messe Wien.

Medzinárodné hviezdy

Comic Con vo Viedni bude opäť hostiť viaceré mega hviezdy zábavného priemyslu. Jednou z najväčších osobností na VIECC je tento rok Benedict Wong. Herec sa zviditeľnil účinkovaním v marvelovskom blockbustri Dr. Strange. Benedict len nedávno dokončil nakrúcanie veľkofilmu Avengers: Infinity War a zakrátko sa objaví po boku Scarlett Johansson, Roberta Downey Jr., Chrisa Evansa, Benedicta Cumberwatcha či Toma Hiddlestona.

Ďalšou z nich je herec Sebastian Roché, ktorý sa preslávil ako Balthazar v seriáli Supernatural či v obľúbených Upírskych denníkoch. Mnohí fanúšikovia si určite pamätajú aj Charlesa Martineta, ktorý prepožičal svoj hlas legendárnej postave Super Mario. Famózny britský herec John Rhys Davis, známy vďaka postave Gimliho z legendárnej trilógie Pán prsteňov, tento rok doženie svoju návštevu, ktorá bola pôvodne naplánovaná na minulý rok.

VIECC_2015_038

Osobnosti za filmovým plátnom

Brány festivalu prekročí aj renomovaný komiksový autor Scott Snyder, ktorý stojí za úspešnými dielami ako Batman, American Vampire, Swamp Thing a Superman. Na podujatí nebude chýbať ani Emanuela Lupacchino, ktorá sa VIECC zúčastnila už minulý rok. Emanuela spolupracuje s Marvelom, DC a mnohými ďalšími. V ďalšej línii sa predstaví známy komiksový umelec Adi Granov zodpovedný za Iron Mana, X-mena, Spidermana, Kapitána Amerika a ďalších hrdinov z Marvelu.

VIECC_2015_061

Veľké mená Cosplay potvrdili účasť na VIECC

Až z Filipín na festival zavíta obrovská hviezda Cosplay Liui Aquino. Liui je veľký profesionál, ktorý je mimoriadne populárny na sociálnych sieťach. Na Facebooku má až 240-tisíc fanúšikov a na Instagrame ho sleduje viac než 100-tisíc ľudí. Preslávil sa Cosplay Štikúta (Ako vycvičiť draka), Hira a Tadashiho

Hamada (Veľká šestka) a Jacka Frosta (Legendárna partia). Na VIECC zavíta aj Lux Cosplay z Rakúska, ktorý sa môže pochváliť 50-tisíc fanúšikmi na Facebooku. Festivalu sa už nemôže dočkať ani nemecká hviezda Cosplay Aigue-Marina.

03.08.2017

+