Slovákom opäť prezváňajú podozrivé čísla, volanie na ne vás môže vyjsť poriadne draho

Spoločnosť ESET počas dnešného dňa vydala pre Slovenskú republiku všeobecné upozornenie na zvýšený výskyt podvodného správania. Na slovenské telefónne čísla totiž opäť prezváňajú podvodné zahraničné čísla, napríklad z Afganistanu. Útočníci sa spoliehajú na prirodzenú ľudskú zvedavosť a tým pádom spätné volanie. To môže byť, a spravidla aj je, spoplatnené vysokou sadzbou.

Súvisiacie články

Používateľom preto ESET odporúča na tieto exotické telefónne čísla nevolať späť a problematické telefónne číslo nahlásiť svojmu operátorovi, ktorý takéto číslo zablokuje vo svojej sieti. Podobné telefónne čísla vznikajú za účelom podvodného zárobku relatívne často a operátori na ne niekedy nemusia stihnúť zareagovať. Takéto prípady sa v ostatných mesiacoch začínajú vyskytovať čoraz častejšie, preto je dobré zvýšiť opatrnosť. Podvodníci zneužívajú to. že leto je obdobím exotických dovoleniek a pravdepodobnosť, že obeť by si hovor mohla pomýliť a považovať ho za reálny od niekoho zo známych alebo členov rodiny je zvýšená.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.