MojWindows

Vzhľadom na to, že aktívny vývoj veľkej aktualizácie Fall Creators Update je prakticky ukončený, Microsoft pre členov programu Windows Insider prednedávnom sprístupnil možnosť preskočiť na testovanie ďalšej aktualizácie zatiaľ známej pod označením Redstone 4. Za týmto účelom bola do systémových nastavení „Windows Insider Program“ pridaná ponuka, kde si používateľ môže vybrať medzi testovaním Fall Creators Update (active development) a Redstone 4 (skip ahead).

WI Skip Ahead 2

Ako sa ale ukázalo pár dní po predstavení tejto novinky, využiť ju mohlo len limitované množstvo členov programu Windows Insider, nakoľko k dnešnému dňu je už uzatvorená a novým záujemcom neumožňuje pripojiť sa k testovaniu Redstone 4. V praxi to znamená toľko, že pokiaľ ste sa nestihli zaradiť do ponuky „skip ahead“, zostavy z aktualizácie Redstone 4 budete môcť skúšať až po úplnom dokončení Fall Creators Update, k čomu by malo dôjsť niekedy počas septembra.

Náš tip
Microsoft potvrdzuje dve veľké aktualizácie ročne, Redstone 3 plánuje na september 2017

Microsoft vtedy totiž začne prvé verzie aktualizácie Redstone 4 distribuovať pre všetkých členov programu Windows Insider v okruhu Fast ring, ako to v konečnom dôsledku býva zvykom. Akonáhle bude dostupná dostatočne stabilná verzia, na rad príde aj okruh Slow ring a všetko bude pokračovať ako doteraz.

Skip Ahead

Dôvod za rozhodnutím obmedziť množstvo Insiderov, ktorí sa k prvým zostavám Redstone 4 dostanú predčasne, je celkom logický. Microsoft si potrebuje udržať dostatok používateľov Windows 10 s nainštalovanou aktualizáciou Fall Creators Update aj v posledných dňoch úprav, riešení chýb a optimalizácie, aby sa zaručilo, že všetko funguje najlepšie, ako len môže.

Keby mohli všetci Insideri prejsť na testovanie Redstone 4, ľahko by mohlo dôjsť k situácii, že veľká časť by túto možnosť skutočne využila, čím by sa zaručenie potrebnej kvality pre Fall Creators Update stalo značne komplikovaným kvôli nedostatku spätnej väzby a diagnostických dát.

07.08.2017

+