MojWindows

Microsoft počas včerajšieho večera pri príležitosti pravidelného každomesačného vydávania bezpečnostných záplat a opravných aktualizácií vydal novinky pre podporované verzie operačného systému Windows 10. Prekvapivo však naďalej pokračuje aj vo vydávaní aktualizácií pre dnes už nepodporovanú verziu Windows 10 z júla 2015. Všetky aktualizácie sú dostupné štandardnou cestou – cez Windows Update.

Windows 10 s aktualizáciou Creators Update

Pre používateľov verzie Windows 10 s aktualizáciou Creators Update je dostupná aktualizácia KB4034674, ktorá posúva číselne označenie systému na 15063.540, pričom dostupná je aj pre smartfóny. V zozname opráv figuruje viacero zásahov v lokálnej skupinovej politike Windows 10, opravy v systémovej aplikácii AppLocker, takzvaných cestovných používateľských profiloch a vo funkcii Mobile Device Manager Enterprise. Súčasťou sú taktiež bezpečnostné záplaty pre Microsoft Edge, Microsoft Windows Search Component, Microsoft Scripting Engine, Microsoft Windows PDF Library, Windows Hyper-V, Windows Server, Windows kernel-mode drivers, Windows Subsystem for Linux, Windows shell, Common Log File System Driver, Internet Explorer a Microsoft JET Database Engine.

Windows 10 s aktualizáciou Anniversary Update

Používatelia staršej verzie Windows 10 s aktualizáciou Anniversary Update sa dočkali aktualizácie KB4034658, ktorá posúva číselne označenie systému na 14393.1593. Obsahuje opravy pre problém s okrajmi rozhrania aplikácií v tabletovom móde a spúšťaním aplikácií po tom, ako sa zariadenie preberie z režimu Connected Standby. Súčasťou sú taktiež bezpečnostné záplaty pre Windows kernel-mode drivers, Microsoft Windows Search Component, Microsoft Windows PDF Library, Internet Explorer, Microsoft Scripting Engine, Common Log File System Driver, Windows Server, Windows Hyper-V a Microsoft JET Database Engine.

Windows 10 s aktualizáciou November Update

Windows 10 verzie 1511 (November Update) dostal aktualizáciu KB4034660, ktorá zvýši číslo verzie systému na 10586.1045. Opravuje problémy so správou aplikácií cez AppLocker a spúšťaním aplikácií po tom, ako sa zariadenie preberie z režimu Connected Standby. Súčasťou sú taktiež bezpečnostné záplaty pre Windows kernel-mode drivers, Microsoft Graphics Component, Microsoft Windows Search Component, Microsoft Windows PDF Library, Microsoft Edge, Internet Explorer, Microsoft Scripting Engine, Windows Server, Common Log File System Driver, Windows Hyper-V a Microsoft JET Database Engine.

Pôvodná verzia Windows 10

Pôvodný Windows 10 dostal aktualizáciu s označením KB4034668, ktorá zvýši číslo systémovej verzie na  10240.17533. Opravuje problém s autentifikačným serverom (Domain controller)  a spúšťaním aplikácií po tom, ako sa zariadenie preberie z režimu Connected Standby. Súčasťou sú taktiež bezpečnostné záplaty pre Microsoft Scripting Engine, Microsoft Edge, Internet Explorer, Microsoft Windows Search Component, Microsoft Graphics Component, Windows kernel-mode drivers, Microsoft Windows PDF Library, Windows Server, Common Log File System Driver, Windows Hyper-V a Microsoft JET Database Engine.

09.08.2017

+