MojWindows

Štatistická spoločnosť AdDuplex pokračuje v pravidelnom zverejňovaní prehľadu o podieloch jednotlivých verzií Windows 10 naprieč používateľskými zariadeniami. Informácie zostavuje na základe monitorovania aplikácií v obchode Windows Store, kvôli čomu sa reálne čísla môžu mierne líšiť, no napriek tomu môžeme sledovať celkový vývoj situácie.

Aktuálne štatistiky k 22.augustu ukazujú, že najnovšia aktualizácia Creators Update je používaná už na takmer 66% zariadení s Windows 10. Ešte minulý mesiac sa pritom nachádzala len na 50% zariadení a celkom sa tak vyšvihla. Spôsobené je to aj tým, že Microsoft ju po niekoľkomesačnom distribuovaní vo fázach konečne sprístupnil pre všetky kompatibilné zariadenia.

adduplex-august-2017

AdDuplex ale v súvislosti s novými číslami podotýka, že Creators Update v porovnaní s predošlou aktualizáciou Anniversary Update tak trochu zaostáva. Tá sa totiž za rovnaký čas svojej distribúcie dostala už na 75% zariadení. Nakoľko ju ale postupne vymieňa Creators Update, aktuálne sa nachádza už len na približne 30% zariadení s Windows 10.

Zvyšné verzie majú spolu podiel 4,4%, pričom testovacie zostavy pripravovanej aktualizácie Fall Creators Update sa nachádzajú na 0,7% zariadení. Táto aktualizácia sa už nachádza v poslednej fáze vývoja a k používateľom by sa mala dostať už v najbližších mesiacoch. Termín dokončenia je síce stanovený na september, no Microsoft si stále necháva otvorené dvere aj pre neskorší začiatok distribúcie.

Náš tip
Microsoft zverejnil zoznam aplikácií a súčastí, ktoré Fall Creators Update zo systému odstráni

25.08.2017

+