MojWindows

Microsoft je používateľmi dlhodobo kritizovaný za stav svojho obchodu Windows Store, ktorý im jednoducho nevyhovuje, keďže vo väčšine prípadov medzi odporúčanými hrami ponúka nekvalitné tituly.

Chýbajú tu aj niektoré pomerne základné funkcie ako filtrovanie, kvalitná správa zakúpených titulov, či možnosť zakúpenú hru darovať priateľom. Po dlhej dobe to ale konečne vyzerá tak, že vývojári si kritiku a žiadosti zobrali k srdcu a pustili sa do potrebných úprav.

Dnes sme sa dozvedeli, že „darčekové nákupy“ budú pridané v dohľadnej dobe, no a viacerými vizuálnymi zmenami prešiel aj samotný Windows Store, najviac však jeho sekcia Hry. Na tému upozornil portál WindowsCentral.com.

Nakoľko stále nie je dostupné dostatočné množstvo kvalitného obsahu pre vytvorenie relevantnej ponuky, došlo k odstráneniu zoznamu „Odporúčané“, ktorý je dostupný už je len po výbere používateľa. Zaradené tu už pritom majú byť kvalitnejšie tituly ako predtým, čím mala byť situácia kedy sa po boku Resident Evil 7 zobrazovala hra Candy Crush.

Windows Store jul 2017

Nekvalitné hry a hry z čias Windows 8 s vysokým hodnotením, ktoré nebolo získané zaslúžene, prípadne je neaktuálne, sú postupne odsúvané na druhú koľaj a Microsoft do popredia tlačí kvalitné platené tituly vhodné pre počítače. Tie sú zobrazované na samom vrchu aplikácie Obchod v sekcii Top platené hry. A hoci sa tu občas vyskytne titul orientovaný na dotykové ovládanie, situácia je omnoho lepšia ako predtým.

Nove hry

Pod sekciou Top platené hry sa najnovšie nachádza sekcia „New PC games“, ktorá úplne eliminuje všetky hry s dotykovým ovládaním. Tá predstavuje prehľad najnovších hier vytvorených pre Windows 10, vďaka čomu je možné jednoduchšie získať prehľad o tom, čo je nové v hernom svete.

Zavedené zmeny sú síce menšieho charakteru, no napriek tomu značne vylepšujú používateľský zážitok hráčskej komunity. Microsoft má ale pred sebou ešte poriadny kus cesty, preto zostáva len dúfať, že v podobnom duchu bude pokračovať naďalej.

Zdroj: WindowsCentral

07.07.2017

+