MojWindows

Ako sa aktívny vývoj nadchádzajúcej aktualizácie Fall Creators Update pomaly blíži ku koncu, Microsoft pre členov programu Windows Insider prichádza so zaujímavou možnosťou. Priamo prostredníctvom nastavení v testovacích verziách Windows 10 môžu z testovacieho okruhu, kde vychádzajú verzie Fall Creators Update preskočiť do okruhu pre ďalšiu aktualizáciu zatiaľ známu len ako „Redstone 4“.

V prípade záujmu tak plynulo môžu prejsť na testovanie ďalšej veľkej novinky, a to bez toho, aby systém preinštalovali alebo čakali na formálne dokončenie aktuálne pripravovanej aktualizácie. Microsoft novú možnosť označuje ako „skip ahead“, čím poukazuje na to, že Insideri preskočia na testovanie ďalšej verzie.

Aktualizačný okruh Fast ring tak bude efektívne rozdelený na dve časti – Fall Creators Update (rs3_release branch) a „Redstone 4“ (rs_prerelease branch), ktoré budú fungovať súčasne. Keďže práce na najbližšej veľkej aktualizácii sú takmer hotové a vývojári sa zameriavajú na opravy chýb a optimalizáciu, nie je prekvapivé, že časť z tímu už pracuje na nasledujúcej aktualizácii. Nová distribučná vetva zároveň osloví aktívnejších testerov, ktorí chcú mať prístup vždy k tým najčerstvejším novinkám a neboja sa chýb.

WI Skip Ahead 2

28.07.2017

+