MojWindows

Microsoft začiatkom júla zverejnil pre členov programu Windows Insider zaradených v aktualizačnom okruhu Slow Ring testovaciu zostavu 16232. Pre opatrnejších testerov išlo o veľkú správu, nakoľko od vydania Creators Update nevideli žiadnu testovaciu verziu systému Windows 10. Po inštalácii tak získali poriadnu dávku nových funkcií, ktoré konečne môžu poriadne vyskúšať.

Používateľov zároveň informoval, že nová verzia bude distribuovaná vo viacerých fázach, takže nie všetci používatelia ju získajú súčasne. Týmto spôsobom bola navyše distribuovaná aj opravná aktualizácia KB4034450, ktorá riešila problémy s čiernou obrazovkou. Spôsobené je to tým, že Microsoft chce vyskúšať stav distribučného systému.

Náš tip
Ako na počítači zabrániť plánovanej inštalácii testovacej zostavy z programu Windows Insider

Aktuálne je testovacia zostava 16232 dostupná aj vo forme súboru ISO, ktorý je možné stiahnuť prostredníctvom oficiálnej stránky po prihlásení k Microsoft účtu zapojeného do programu Windows Insider. Súbory ISO sú pre členov programu Windows Insider vydávané nepravidelne, spravidla pokiaľ ide o jednu zo stabilnejších verzií systému, prípadne je vysoká pravdepodobnosť, že množstvo testerov sa bude chcieť pustiť do ručnej inštalácie.

Dostupnosť obrazov diskov poteší hlavne ľudí, ktorí mali problém s inštaláciou cez službu Windows Update a potrebujú teda vykonať ručnú inštaláciu. Dobré je aj to, že nie je nutné vykonať čistú inštaláciu systému, ale stačí zvoliť možnosť inovácie, kedy sa používateľovi všetky súbory zachovajú.

Náš tip
Ako pracovať s obrazmi disku ISO a IMG vo Windows 10 | Návod

23.07.2017

+