MojWindows

Medzi zmenami, ktoré Microsoft pripravuje pre Windows 10 v rámci nadchádzajúcej aktualizácie Fall Creators Update, sa objaví aj pozmenený aktualizačný proces. Ten bude upravený takým spôsobom, aby pri inštalácii veľkých aktualizácií používatelia neboli tak dlho odstavení od svojho zariadenia a omnoho rýchlejšie ho mohli používať.

Aktualizačný proces je rozdelený do dvoch fáz – prípravnej, kedy služba Windows Update vykonáva prácu na pozadí a používateľ môže so svojim zariadením pracovať, a inštalačnej, kedy používateľ musí čakať, na dokončenie inštalácie a zobrazuje sa mu inštalačná obrazovka.

Náš tip
Fall Creators Update zavedie nové možnosti pre správu sťahovania aktualizácií a ich obmedzenie

Aby sa aktualizácie z pohľadu používateľa inštalovali rýchlejšie, Microsoft do prípravnej fázy presunul časť úkonov, ktorá doteraz prebiehala priamo počas inštalácie. Druhá fáza sa tým pádom efektívne skrátila a používateľ bude inštalačnú obrazovku vidieť podstatne kratšie ako tomu bolo doteraz. To znamená, že k používaniu zariadenia sa môže vrátiť omnoho rýchlejšie ako predtým.

Microsoft ale podotýka, že reálne sa dĺžka inštalácie neskráti, ba dokonca sa predĺži. Používateľ napriek tomu z tejto situácie vychádza víťazne. Systém sa totiž dlhšie pripravuje na inštaláciu, takže používateľ môže dlhšie pracovať. Keď následne dôjde k prechodu do inštalačnej fázy, tá bude trvať kratšie a zariadenie je možné používať skôr než pri pôvodnom rozvrhnutí aktualizačného procesu. Na dĺžku inštalácie veľkých aktualizácií, kedy nebolo možné robiť nič iné, len čakať,  sa totiž množstvo používateľov sťažovalo, kvôli čomu sa vlastne Microsoft rozhodol zasiahnuť. Nové rozvrhnutie by ich tak malo potešiť. 

Náš tip
Časová os nakoniec nebude súčasťou aktualizácie Fall Creators Update

23.07.2017

+