MojWindows

Hoci najzaujímavejšia funkcia „Timeline“ sa do aktualizácie Fall Creators Update pre Windows 10 nakoniec nedostane, Microsoft napriek tomu pripravuje viacero pozoruhodných vylepšení. Okrem zvýšenej ochrany proti ransomvéruvylepšeného správu úlohupraveného Centra akcií a noviniek pre Microsoft Edge, sa konečne dočkáme aj sľubovanej virtuálnej reality, ako aj funkcií MyPeople a OneDrive On-Demand Sync.

Pre používateľov si ale vývojári pripravili ešte jednu veľmi zaujímavú novinku pre jednoduchšiu obnovu hesla k Microsoft účtu. Tá bude dostupná priamo cez obrazovku uzamknutia, kde bude zobrazená voľba „I forgot my password“. Pomocou nej bude možné vykonať potrebný proces obnovy. Overenie totožnosti prebieha pomocou sekundárneho e-mailu, telefónneho čísla alebo aplikácie Microsoft Authenticator.

Náš tip
Ako si nastaviť prihlasovanie pomocou PIN kódu a upraviť jeho zložitosť vo Windows 10

windows-10-reset-3

Pokiaľ je zariadenie chránené Microsoft účtom, zabudnutie hesla je veľmi problematické. Jeho obnovenie je v tomto prípade totiž možné len z iného zariadenia.

Na obrazovke uzamknutia bude dostupná aj možnosť pre resetovanie používaného PIN kódu, čo bolo predtým možné len prostredníctvom systémových nastavení. Tieto novinky aktuálne prebiehajú testovaním prostredníctvom programu Windows Insider v zostave 16237.

Náš tip
Ako odstrániť vyžadovanie hesla pri zapínaní Windows 10

windows-10-reset-4

Zdroj: MSPU

11.07.2017

+