MojWindows

Brad Sams, ktorý má Microsoft dlhodobo pod dohľadom, v nedávnom podcaste The Sams Report priniesol informácie, že projekt „Surface Phone“ naďalej prebieha aktívnym vývojom. Aktuálne má byť dokonca v takom štádiu, že po redmondskom kampuse sa pohybuje funkčný prototyp pripravovaného zariadenia. Sams informácie priniesol s odvolaním na dva nezávislé zdroje. Neuvádza však, či pôjde vyslovene o smartfón. Namiesto toho „Surface Phone“ označuje ako mobilné zariadenie založené na architektúre ARM.

Náš tip
Microsoft môže „Surface Phone“ uviesť ako skladací smartfón, patent by na to mal

Potvrdzuje aj predošlé správy o tom, že zariadenie bude využívať nové adaptívne zohranie známe ako CShell. To má momentálne prechádzať aktívnym vývojom a úpravami, nakoľko sa v ňom stále objavujú vysoko problematické súčasti a chyby. Sams navyše hovorí, že v spojitosti so záhadným zariadením sa vynára kódové označenie „Andromeda“.

Náš tip
Surface Phone je pripravovaný a ponúkne zaujímavé možnosti, tvrdia špekulácie z čínskej strany

Okrem toho sa vyjadruje aj k plánovanej cenovej politike Microsoftu. Pripravovaná novinka má predstavovať prémiové zariadenie spadajúce do rodiny produktov Surface, pričom cena sa má pohybovať niekde na úrovni zariadenia Surface Book, čo je pri cenovke 1300 dolárov značne prekvapivé.

Microsoft si ale zuby brúsi na vytvorenie skutočne prevratného zariadenia, ktoré má znamenať revolúciu celého odvetvia. Napriek tomu sa zatiaľ stále objavujú len dohady a čiastkové informácie, takže nevieme, čo presne Microsoft pripravuje. Na vývoji tohto zariadenia má pritom pracovať Alex Kimpman, ktorý stojí za okuliarmi HoloLens pre rozšírenú realitu.

Zdroj: OnMsft

11.07.2017

+