MojWindows

Microsoft spustil oficiálnu distribúciu aktualizácie Creators Update začiatkom apríla, kedy zároveň informoval, že pôjde o zdĺhavý proces, ktorý sa natiahne na niekoľko mesiacov. Do júla sa tak aktualizácia dostala len na polovicu všetkých zariadení kompatibilných zariadení, no situácia sa v najbližších dňoch značne zmení k lepšiu.

Softvérový gigant totiž informoval, že najnovšiu aktualizáciu pre Windows 10 už sprístupnil pre všetky kompatibilné zariadenia. Používatelia po celom svete sa teraz musia pripraviť na sťahovanie veľkého objemu dát a inštaláciu, ktorá sa môže natiahnuť na desiatky minút. Proces zabezpečuje služba Windows Update, kde by sa im aktualizácia v týchto dňoch mala objaviť.

Náš tip
Zariadenia s procesormi Intel Clover Trail nedostanú Creators Update ani ďalšie veľké aktualizácie

K tomuto spôsobu distribúcie vo vlnách Microsoft pristúpil kvôli eliminácii prípadných problémov. Novinka je najskôr sprístupnená pomerne úzkemu okruhu zariadení, pri ktorých je najmenšie riziko výskytu vážnych chýb a neduhov. Ide hlavne o novšie zariadenia testované v spolupráci s OEM partnermi, konfigurácie podrobne otestované cez programu Windows Insider a podobne.

Následne na základe vyhodnotenia zozbieraných diagnostických údajov a spätnej odozvy od samotných používateľov dôjde k rozhodnutiu, či bude distribučný okruh rozšírený alebo naopak priškrtený. Všetko to závisí od toho, ako úspešne bude prebiehať prvotná fáza, či sa objavia problémy, a aké vážne budú.

Napriek obozretnému prístupu sa niekoľko problémov objavilo, no nakoľko už došlo k spusteniu distribúcie pre všetky kompatibilné zariadenia, spomínané problémy by mali byť vyriešené a všetky potrebné ovládače dostupné. Medzičasom už taktiež bolo vydaných viacero opravných aktualizácií.  V prípade, že narazíte na nejaké tie problémy, stále môžete do 10 dní vykonať návrat na predošlú, plne stabilnú a zabehnutú verziu Windows 10.

Náš tip
Ako vypnúť obrazovku uzamknutia vo Windows 10 Creators Update

28.07.2017

+