MojWindows

Koncom minulého týždňa Microsoft na oficiálnych stránkach vybraných krajín zmenil názov nadchádzajúcej veľkej aktualizácie pre Windows 10 z „Fall Creators Update“ na „Autumn Creators Update“. Vyzeralo to teda tak, že došlo k rozhodnutiu názov prispôsobiť vybraným trhom, kde je pre označenie jesene používaný iný termín ako v USA. O tom, že podobná úprava by bola vhodná sa už dlhodobo vedie diskusia aj v pripomienkach od členov verejného testovania Windows Insider. Alternatívny názov sa nachádzal na stránkach pobočiek Microsoftu z Británie, Nového Zélandu, Indie a Austrálie.

Microsoft však pre portál Ars Technica uviedol, že v skutočnosti išlo len o chybu v preklade medzi americkou a britskou angličtinou. Žiadna zmena názvu aktualizácie sa tak nekoná, a po celom svete bude aktualizácia distribuovaná pod názvom „Fall Creators Update“ bez ohľadu na to, či to v danej krajine dáva zmysel alebo nie.

Aktualizácia Fall Creators Update má byť dokončená v septembri tohto roka, pričom k prvým používateľom by mala doraziť najneskôr v októbri. Obsahovať bude množstvo zaujímavých vylepšení.

FCA

Zdroj:ArsTechnica

20.07.2017

+