MojWindows

Najvýkonnejšia herná konzola súčasnosti bola oficiálne predstavená pod názvom Xbox One X. Už to napovedá, že Microsoft splnil svoje predošlé sľuby a novinka je naďalej súčasťou konzolovej rodiny Xbox One. Majitelia si tak budú môcť zahrať všetky hry z predošlých konzol Xbox 360 a Xbox One, a vďaka rozšíreniu programu spätnej kompatibility aj tie z pôvodnej konzoly Xbox.

Okrem toho je s novinkou kompatibilné aj všetko príslušenstvo, ktoré fungovalo pre Xbox One a Xbox One S. To ale neznamená, že sa nedočkáme ďalších noviniek z tejto oblasti. Už niekoľko výrobcov sa rozhodlo oficiálne odhalenie „konzolovej beštie“ využiť, aby prestavili novinky zo svojej dielne. Niektoré z nich sú pritom poriadne zaujímavé.

Spoločnosť Seagate využíva skutočnosť, že základný model Xbox One X sa bude predávať s 1TB diskom, pričom všetci dobre vieme, že veľkosť nových hier sa dramaticky zvyšuje, a keď k tomu navyše pridáme kvalitné textúry pre 4K rozlíšenie, rýchlo sa môžu dostaviť problémy s nedostatočnou kapacitou. Seagate pre konzoly Xbox One ponúka už dlhú dobu externý disk s kapacitou 2 TB, no myšlienku rozšíriť kapacitu interného úložiska praktickým spôsobom pomocou jediného USB portu, teraz posúva na vyššiu úroveň so svojim ultimátnym riešením Game Drive Hub.

Game Drive Hub

Ide o externý disk, ktorý vďaka svojej kapacite 8 TB vyrieši všetky problémy s prípadným nedostatkom miesta pre inštaláciu hier. Ku konzolám rodiny Xbox One sa pripája pomocou jedného kábla USB 3.0, pričom na svojom tele obsahuje ešte dvojku USB 3.0 konektorov, ku ktorým je možné pripájať ďalšie dva externé disky, príslušenstvo alebo si pomocou nich nabíjať smartfón a gamepad. Game Drive Hub pre svoje svoje vlastné napájanie využíva externý adaptér, USB port by na to nestačil. Predajná cena by sa podľa informácií predajcov mala pohybovať niekde na úrovni 400€.

Game Drive Hub

Druhý kúsok príslušenstva, ktorý bol ohlásený, pôsobí až bizarne. Prerastený gamepad z pôvodnej konzoly Xbox, známy aj pod označením „The Duke“ totiž už čoskoro zažije svoj veľký návrat. Spoločnosť Hyperkin v spolupráci s Microsoftom prinesie tento legendárny ovládač v modernizovanej podobe pre konzoly Xbox One a počítače so systémom Windows 10.

Xbox-Controller-Duke

Napriek modernému nádychu a drobným vylepšeniam, bude verný svojej predlohe vrátane neohrabaných rozmerov. Práve vďaka nim je „The Duke“ do dnešného dňa neslávne známym kúskom hernej histórie. Zaujímavé je aj to, že na prípravách novinky spolupracuje aj tvorca pôvodnej verzie, Seamus Blackley. Informácie o cene a plánovanej dostupnosti zatiaľ nie sú známe.

Náš tip
Takto mal vyzerať ovládač pre Xbox podľa prvotných návrhov | Xbox

12.06.2017

+