MojWindows

Prostredníctvom čínskej siete Baido sa do obehu dostali ďalšie snímky zachytávajúce prototyp zrušeného smartfónu z dielne Microsoftu. Napriek tomu, že ide o ďalší pohľad do minulosti, portál WindowsCentral v tejto súvislosti vyrukoval s informáciami o momentálne pripravovanom zariadení.

Podľa zverejnených tvrdení Microsoft momentálne pripravuje nové mobilné zariadenie, ktoré bude pravdepodobne uvedené ako súčasť produktovej série Surface. S podobnou informáciou prišiel včera aj portál Thurrot, preto je možné, že v obidvoch prípadoch sa hovorí o tom istom produkte. No vráťme sa k zverejnenému prototypu.

Náš tip
Nokia pripravovala smartfón so systémom Windows Phone 7 a fyzickou klávesnicou, projekt zrušila

Prototyp pripravovaného nástupcu modelu Lumia 950 bol interne označovaný len kódovým názvom „Northstar“, pričom modelové označenie Lumia 960 používané byť nemalo. Portál Windows Central informuje, že napriek zrušeniu projektu, je prototyp naďalej používaný zamestnancami Microsoftu na testovanie pripravovaných zostavení systému Windows 10 Mobile.

Lumia 960 Northstar

Prototyp má hliníkovú konštrukciu a jeho predná časť sa až na niekoľko drobných rozdielov podobá na Lumiu 950. Rozdielom je ale dvojica predných reproduktorov umiestnená nad a pod displejom. Zdroj zverejnenej fotografie tvrdí, že použitý bol procesor Snapdragon 820, hlavný fotoaparát s rozlíšením 20 Mpx a displej s rozlíšením QHD.

Lumia 960 Northstar 2

Doplnené 4.6.2017

Do obehu sa dostali ďalšie fotografie tohto prototypu, ktoré ho zachytávajú z každej strany. Jasne ukazujú, že Microsoft pre nasledovníka modelu Lumia 950 plánoval použiť konektor USB-C, klasický 3,5 mm audio jack, ako aj tradičné rozmiestnenie ovládacích prvkov vrátane tlačidla spúšte fotoaparátu.

Doplnené 27.6.2017

Zverejnené boli ďalšie fotografie tejto pripravovanej vlajkovej lode, spolu s podrobnosťami, ktoré dopĺňanú predošlé správy a hovoria, že vybavená mala byť 5,5-palcovým displejom s QHD rozlíšením, 4 GB operačnej pamäte, 32 GB úložiskom a 8 Mpx predným fotoaparátom. Zaujímavé je aj to, že v benchmarkoch GFXBench sa predmetný prototyp objavil ešte vo februári 2016.

Zdroj: WindowsCentral

27.06.2017

+