MojWindows

V dnešnej dobe technológií od výmyslu sveta, človeka prekvapí už len málo čo. No spoločnosť Logitech to dokázala svojim praktickým prístupom. Predstavila novú technológiu Logitech G Powerplay, ktorá prináša bezdrôtové nabíjania priamo do podložky pod myš. Kompatibilné bezdrôtové myšky sa tak nepretržite nabíjajú aj počas toho, ako s nimi používateľ pracuje. Hoci výdrž dnešných bezdrôtových myší sa počíta prakticky na týždne, stále majú tendenciu vybiť sa v tej najnevhodnejšej chvíli.

Novinka od Logitechu tieto problémy ale rieši praktickým spôsobom. Kým sa túto pomerne jednoduchú myšlienku podarilo priviesť do života, trvalo to viac než štyri roky výskumu a vývoja. Súčasné štandardy pre bezdrôtové nabíjanie totiž nebolo možné použiť kvôli potrebe pokryť rozsiahlu plochu podložky (275 × 320 mm). Vďaka tomu sa myš dobíja bez ohľadu na to, kde je umiestnená a akým spôsobom sa s ňou pracuje. Úplne tak odstraňuje nutnosť dávať myš do dokovacej základne alebo ju inak kvôli dobíjaniu odstaviť.

high_resolution-powerplay-gallery-1

Logitech po boku novej technológie bezdrôtového nabíjania predstavil aj prírastky do radu herných myší Logitech G. Modely G703 a G903 sú vybavené optickým snímačom pohybu PMW3366, ktorý má nulové vyhladzovanie, filtrovanie i akceleráciu v celom rozsahu rozlíšení DPI (200-12.000 DPI). Vyznačujú sa aj tým, že hlavné tlačidlá je možné stláčať z akéhokoľvek uhla. Nakoľko sú určené primárne pre hráčov, ktorí myši používajú dlhé hodiny, obrovský dôraz sa kladie na celkovú ergonómiu. Obsahujú programovateľné tlačidlá, ktoré je možné prispôsobiť pomocou sprievodnej aplikácie.

high_resolution-powerplay-gallery-3

Samotná podložka sa bude predávať od polovice septembra za cenu 129€, k tomu ale potrebujete ešte kompatibilnú myš. Momentálne je na výber z dvoch možností – noviniek Logitech G703 (119€) a Logitech G903 (179€).  Pokiaľ  teda máte záujem o kompletné riešenie, poriadne sa tľapnete po vrecku. Na druhú stranu získate kvalitnú hernú myšku a pohodlie novej úrovne.

14.06.2017

+