MojWindows

Spoločnosť Lenovo na trh uviedla novú generáciu svojich zariadení rodiny ThinkPad, no aktuálne sa zamerala na prezentáciu svojej vízie pre budúcnosť notebookov. Počas prezentácie v New Yorku to naznačila prostredníctvom konceptu notebooku s flexibilnou obrazovkou.

Lenovo koncept

Uvedené neboli žiadne technické podrobnosti, Lenovo akurát spomína použitie nových technológií a pokročilých materiálov, čo teda nie je príliš špecifické. Navyše sa počíta s tým, že obrazovka bude aj dotyková. To, kedy by sme podobný produkt mohli reálne vidieť na trhu, je otázne. Otázkou flexibilných alebo skladacích obrazoviek sa zaoberá viacero firiem, pričom k reálnemu nasadeniu technológie má byť najbližšie spoločnosť LG. Napriek tomu ale ide ešte stále o otázku niekoľkých rokov.

Lenovo koncept

Koncept momentálne vyznieva pomerne bizarne nakoľko notebook je vybavený tradičnou fyzickou klávesnicou s TrackPointom, na ktorú prirodzene nadväzuje konštrukčná časť s obrazovkou, čím zariadenie tvorí spojený celok. Nakoľko obrazovka je flexibilná, používateľ by ju mohol podľa potreby ohýbať, prípadne úplne zložiť podobne ako to umožňujú pánty v prípade dnešných notebookov.

Zdroj: TheVerge

21.06.2017

+