MojWindows

Po boku hernej konzoly Xbox One X bolo predstavené aj ďalšie pokračovanie populárnej závodnej série Forza. Pripravovaný titul Forza Motorsport 7 dorazí nielen na konzoly Xbox, ale aj na počítače s Windows 10. Bude to tak v poradí už tretia Forza, ktorú si užijú aj hráči na počítačoch. Prvou lastovičkou, ktorá okúsila prostredie počítačov bol titul Forza Motorsport 6: Apex, ktorý minulý rok nasledovala už plnohodnotná časť Forza Horizon 3.

Aj siedma Forza bude opäť spadať do iniciatívy Xbox Play Anywhere, čo znamená, že pri kúpe digitálnej verzie pre PC alebo Xbox zákazník automaticky získa aj hru pre obidve platformy. Okrem toho sa medzi platformami bude synchronizovať aj herný obsah ako uložené pozície a získané odmeny.

Microsoft medzičasom zverejnil aj minimálne a odporúčané hardvérové požiadavky verzie pre Windows 10, ktorá bude distribuovaná cez Windows Store. Ako nutné minimum je uvedený procesor Intel Core i5-750,  8 GB operačnej pamäte a grafické karty na úrovni Nvidia GeForce GTX 650/GT740 alebo AMD R7 250X.

Ako odporúčané požiadavky je uvedený procesor Intel Core i5-4460, 8GB operačnej pamäte a  grafické karty na úrovni Nvidia GeForce GTX 670/ GTX 1050 Ti. Siedma Forza si pritom z pevného disku ukrojí poriadnu časť, Windows Store uvádza, že pôjde až o 100 GB.

Forza Motorsport 7 vychádza pre konzoly Xbox One a počítače so systémom Windows 10 už 3. októbra. Zároveň pôjde o jednu z prvých  hier, ktorá naplno využije hrubú silu novej konzoly Xbox One X, kde má plynulo bežať v 4K rozlíšení pri 60 snímkach za sekundu.

16.06.2017

+