MojWindows

Interná testovacia zostava 16212, ktorá sa do obehu dostala omylom kvôli problémom s distribučným mechanizmom programu Windows Insider poukazuje na to, že Microsoft pripravuje viacero zaujímavých zmien. Jednou z tých významnejších je skutočnosť, že funkcia História súborov prítomná v spomínanej zostave už nebude umožňovať vytváranie nových záloh.

Zostava 16212 v sebe už obsahuje niektoré z pripravovaných zmien, ktoré do Windows 10 na jeseň zavedie ďalšia veľká aktualizácia Fall Creators Update. Okrem toho, že pri otvorení funkcie História súborov chýba prístup k vytváraniu záloh, systém v tejto verzii ďalej obsahuje aj varovnú hlášku. Tá používateľa informuje, že vytváranie nových záloh cez funkciu História súborov už nie je podporované.

Na základe týchto zmien sa predpokladá, že Windows 10 Fall Creators Update bude História súborov podporovať len obnovovanie predošlých záloh vytvorených ešte pred pripravovaným odstránením funkcie. Ako dlho bude prítomná v tejto „osekanej“ podobe je otázne. Rovnako tak nie je zjavné z akého dôvodu Microsoft pristúpil k tomuto kroku. Je však možné, že vývojársky tím interne pracuje na úplne novej metóde vytvárania systémových záloh. Stále je tu ale aj možnosť, že funkcia bola odstránená len dočasne.

Náš tip
Fall Creators Update má Centrum akcií rozdeliť na dve samostatné rozhrania

história súborov

Zdroj: WindowsCentral

03.06.2017

+