Alcatel Idol 4 Pro sa na českom a slovenskom trhu objaví v priebehu júla

Koncom februára, počas veľtrhu MWC 2017 v Barcelone, zverejnila spoločnosť Alcatel informácie o očakávanom termíne európskej dostupnosti smartfónu Alcatel Idol 4S vo verzii so systémom Windows 10 Mobile. Pôvodne sa predpokladalo, že s predajom sa začne už tento mesiac, no neskôr sa ukázalo, že na európsky trh dorazí o trochu neskôr. Nemecká PR agentúra Klenk & Hoursch pred pár dňami totiž informovala, že predaj v rámci Nemecka bude spustený od 1. júla 2017.

Čo sa týka dostupnosti na českom a slovenskom trhu, smartfón sa začne reálne predávať počas júla, najskôr však v polovici mesiaca. Presný termín zastúpenie spoločnosti nedokázalo vzhľadom na logistickú náročnosť a samotnú výrobu konkretizovať.

Model určený pre Európu je spoločnosťou označovaný ako Alcatel Idol 4 Pro a pôvodný plán počítal s predajnou cenou na 599€. Vzhľadom na to, že v rámci amerického trhu sa predáva za približne polovicu, je možné, že Alcatel cenu zníži aj pre Európu, aby tak dokázal osloviť väčší okruh zákazníkov. Ide však o špekuláciu a samotná spoločnosť o plánovanej zmene ceny neinformovala.

Súvisiacie články

Alcatel Idol 4 Pro špecifikácie

Srdcom smartfónu je procesor Snapdragon 820, ktorý doprevádzajú 4 GB operačnej pamäte a pre dáta je pripravené 64 GB vnútorné úložisko. To je navyše rozšíriteľné o ďalších 128 GB pomocou MicroSD karty. AMOLED obrazovka ponúka 5,5-palcovú uhlopriečku s rozlíšením 1920 x 1080 pixelov.

Smartfón je ďalej vybavený dvojicou fotoaparátov, predný ponúka 8 megapixelov a zadný úctyhodných 21 megapixelov. Napája ho batéria s kapacitou 3000 mAh , pričom nechýba ani podpora funkcie Quick Charge 2.0. Po boku modelu HP Elite x3 tak patrí medzi to najlepšie, čo je možné zohnať na poli Windows smartfónov.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.