MojWindows

Výskumníci z divízie Microsoft Research pracujú na metóde, ako pomocou kombinácie prstov a stylusu podstatne vylepšiť ovládanie zariadení s dotykovou obrazovkou, ktoré používajú operačný systém Windows. Cieľom je priniesť pre používateľov vylepšenia, ktoré im podstatne uľahčia ovládanie a zvýšia ich produktivitu.

Zverejnené video ukazuje koncept, ako je ovládanie možné vylepšiť len prostým zapojením palca ruky, ktorá drží dotykové zariadenie. Aj pri nízkom rozsahu pohybu je možné dosiahnuť dramatické vylepšenie v produktivite vďaka jemnému prispôsobeniu ovládacieho rozhrania. Použiť je to pritom možné na širokú škálu aplikácií od webových prehliadačov, cez aplikácie na kreslenie až po tabuľkový editor ako Excel, všetko šité na mieru.

Výskumníci pripomínajú, že palec je dostatočne mobilný na to, aby sa dal využívať pre interakciu so zariadením v kombinácií s perom, kedy rozširuje dovtedajšie možnosti. Práve demonštrácia s aplikáciou Excel je zaujímavá, keďže tu môžeme vidieť použitie upraveného ovládacieho rozhrania, podobného tomu, ktoré do systému zavádza použitie príslušenstva Surface Dial.

Zdroj: MSPU

05.05.2017

+