MojWindows

Fanúšikovia produktového radu Surface netrpezlivo čakajú na predstavenie nových generácií zariadení Surface Book a Surface Pro, už poriadne dlhú dobu. Dokonca aj dni pred termínom nedávnej prezentácie v New Yorku, ktorá bola zameraná na vzdelávanie, sa objavovali špekulácie, že Microsoft tu predstaví buď Surface Book 2, Surface Pro 5, prípadne iné vylepšenia existujúcich produktov. Nakoniec sme sa síce dočkali prírastku do radu Surface, no išlo o úplné nový prémiový produkt – Surface Laptop.

Očakávania sa ale naďalej držia poriadne vysoko. Nakoľko Microsoft na 23. máj ohlásil ďalšiu veľkú prezentáciu v Šanghaji, kde nebude chýbať ani známy Panos Panay zodpovedný za produkty Surface, prakticky okamžite sa rozpútala vlna špekulácií, že práve tu uvidíme úplne nový Surface Pro 5. No realita by mala byť úplne iná, teda aspoň podľa samotného Panaya.

V rozhovore pre portál CNET, mu bola položená otázka, či po roku a pol od uvedenia Surface Pro 4 už nie je najvyšší čas prísť s novinkou. Vo vyjadrení k súčasnej generácii zariadenia povedal, že si je istý, že ľudia, ktorí používajú Surface Pro 4 majú v rukách produkt, ktorý sa v boji s konkurenciou nestratí ešte ďalších päť rokov. Po priamej otázke na piatu generáciu (Surface Pro 5), Panay povedal: „Rovnaký efekt (“životnosť“) uvidíte aj pri uvedení Pro 5 alebo Pro Next, momentálne ale neexistuje žiadna taká vec ako Pro 5“.

Najpravdepodobnejším scenárom je teda to, že Microsoft neuvedie novú generáciu produktov, ale len vynovené verzie s novými procesormi, bez významnejších vylepšení. Napriek tomu môžeme predpokladať, že 23. mája sa stále bude na čo pozerať.

Zdroj: Neowin

07.05.2017

+