MojWindows

Populárna služba na stremovanie hudby Spotify začala vo svojej rovnomennej aplikácií sprístupňovať významné vylepšenie v spôsobe ako používatelia medzi sebou môžu zdieľať hudbu. Nová funkcia nazvaná Spotify Codes vytvára unikátne „čiarové“ kódy a titulné obrázky albumov pre každú pesničku, umelca a playlist.

Tie potom stačí naskenovať cez funkciu, ktorá pribudla vo vyhľadávaní a Spotify začne na danom zariadení automaticky prehrávať daný obsah.

Spotify scan_compressed

Služba týmto spôsobom dramaticky uľahčuje zdieľanie hudby medzi priateľmi, no zároveň umelcom otvára dvere k novému spôsobu ako môžu propagovať svoje dielo. Vygenerovaný kód  môžu napríklad umiestniť na plagát k akcii, na ktorej vystúpia, čím záujemcovia dostanú ukážku toho, čo môžu očakávať. Okrem promovania samotnej služby tak dochádza aj k propagácii konkrétnych umelcov.

Spotify sca_compressed

Doteraz bolo pre zdieľanie hudby potrebné vyhrabať odkaz, zazdieľať a následne otvoriť cez prehliadač, čím sa odkaz následne spustí v aplikácii Spotify. prípadne vykonať ručné vyhľadávanie.

Teraz už ale stačí pri prehrávaní len kliknúť na ikonu troch bodiek na jednom zariadení a zobrazený kód naskenovať na druhom. Skenovať je kód možné aj zo screenshotov, ktoré bude používatelia služby môžu medzi sebou zdieľať napríklad cez Instagram, prípadne ako bolo spomínané z tlačenej podoby. Ide o zaujímavé riešenie, ktoré by malo potešiť väčšinu používateľov služby Spotify.

Zdroj: Techcrunch

08.05.2017

+