MojWindows

Hoci aj samotný Panos Panay v nedávnom rozhovore prehlásil, že nič také ako Surface Pro 5 sa zatiaľ neplánuje, uniknuté produktové obrázky naznačujú, že Microsoft predsa len chystá nejakú tú novinku pre svoju rodinu zariadení Surface.

Surface Pro 5

Po boku obrázkov nového zariadenia sa okamžite vynorili aj špekulácie, že ide o pripravovaného nástupcu súčasného modelu Surface Pro 4. Nové hybridné zariadenie vraj bude uvedené pod názvom „Surcafe Pro“, prípadne „Surface Pro 2017“. Pokiaľ by boli informácie o označení tejto novinky správne, Panay by v rozhovore skutočne hovoril pravdu.

Surface Pro 5 4

To, či je to skutočne pravda je zatiaľ otázne. Do kariet tomuto tvrdeniu ale nahráva skutočnosť, že produktové obrázky sa do obehu dostali len pár dní pred veľkou prezentáciou, ktorú Microsoft ohlásil na 23. mája v Šanghaji.

Surface Pro 5 2

Z dôveryhodných zdrojov je známe, že sa tu objaví aj spomínaný Panos Panay, ktorý je zodpovedný za zariadenia Surface. V Číne prezentované novinky majú navyše mať nielen regionálny, ale aj globálny dosah.

Surface Pro 5 5

Zo zverejnených obrázkov je badateľné, že žiadne prevratné zmeny sa po stránke dizajnu nekonajú. Podstatné zmeny, ktoré používateľov zaujímajú najviac, sa však mali odohrať „pod kapotou“. Vynovený model vďaka tomu ponúkne hárdverový výkon porovnateľný s najnovšími zariadeniami tohto roka. Očakávať tak môžeme prinajmenšom použitie procesorov Intel generácie „Kaby Lake“.

Surface Pro 5 3

19.05.2017

+