MojWindows

Nová herná konzola rodiny Xbox, zatiaľ označovaná ako Project Scorpio, by mala byť dostupná už koncom tohto roka. A na jej vydanie sa okrem konzolových nadšencov pripravujú aj herné štúdiá so svojimi produktami. Hoci by sme prvotný oficiálny zoznam hier pre Project Scorpio mali vidieť už budúci mesiac na hernom veľtrhu E3, už teraz sa vynárajú prvé informácie o pripravovaných hrách.

Jedným z titulov optimalizovaných pre hranie v 4K rozlíšení na novej konzole, má byť podľa informácií portálu MSPoweruser aj populárna sandboxová hra Minecraft. Microsoft vraj plánuje priniesť verziu Minecraft: Windows 10 Edition na konzolu Xbox One s využitím vývojárskej platformy Universal Windows Platform.

Náš tip
Predaje Minecraftu presiahli hranicu 122 miliónov kusov | Hry

minecraft-xbox-one

Okrem iného to znamená, že hra bude zaradená aj do iniciatívy Play Anywhere, takže používateľ si ju zakúpi na jednej platforme a automaticky ju získa pre Xbox aj PC. Rovnako tak by hráči získali prístup k funkcii cross-play, takže konzoloví a PC hráči by sa stretli v rovnakom svete.

Napriek tomu, že v prípade počítačov a konzol Xbox pôjde o rovnakú hru, aj naďalej sa majú zachovať rozličné názvy. Na konzolách tak hráči opäť narazia na Minecraft: Xbox One Edition. V tejto verzii hry ale konečne získajú prístup k možnostiam ako módy, či Realmy, ktoré si doteraz vychutnať nemohli.

Čo sa stane so súčasnou verziou hry Minecraft pre Xbox One, nateraz nie je celkom jasné, no vyzerá to tak, že bude jednoducho nahradená novou verziou. Zmenu najviac ocenia majitelia novej konzoly Project Scorpio, ktorí si Minecraft budú môcť vychutnať nielen s novými funkciami, ale aj v 4K rozlíšení.

minecraft-xbox-one-2

Zdroj: MSPU

09.05.2017

+