MojWindows

Miniatúrny počítač Intel Compute Card s rozmermi len o niečo väčšími ako kreditná karta, Intel prvýkrát prezentoval na výstave CES, a tento týždeň konečne pridal ďalšie informácie o konkrétnych špecifikáciách a dostupnosti.

Napriek rozmerom 95 mm x 55 mm x 5 mm ide o plnohodnotný počítač s procesorom, operačnou pamäťou, dátovým úložiskom, bezdrôtovou konektivitou (Wi-Fi, Bluetooth) a konektorom pre videovýstup v štandardoch HDMI a DisplayPort. Nechýbajú ani rozhrania PCI Express a USB pre pripojenie k dokovacím staniciam, či ďalšiemu príslušenstvu.

Počítač Intel Compute Card má nájsť využitie prevažne v rozličných elektronických zariadeniach, ktoré rozšíri o riadiacu jednotku. Tú je v prípade potreby možné pohodlne vymeniť za výkonnejší model. Zaujať by mohol aj bežných spotrebiteľov, ktorí môžu využívať rôzne dokovacie stanice, či tela zariadení bez výpočtových komponentov, kam sa počítač zasunie. Do ich produkcie sa zapojili výrobcovia ako  LG, NexDock, Dell, Sharp a Seneca.

V predaji sa má objaviť štvorica konfigurácií. Dvojka z nich je postavená na procesoroch Intel Core i5-7Y57 a  Core m3-7Y30, 4 GB operačnej pamäte a 128 GB SSD disku. Zvyšná dvojica predstavuje menej výkonné počítače s procesormi Intel Pentium N4200 a Celeron N3450, 4 GB operačnej pamäte a 64 GB úložiska typu eMMC.

intel-compute-card-configs

Intel avizuje, že počítače sa do predaja dostanú v auguste, no nezverejnil predajnú cenu.

31.05.2017

+