MojWindows

Po dlhej dobe čakania bola používateľom mimo programu Windows Insider konečne sprístupnená aktualizácia Creators Update. Pôvodne malo dôjsť k spusteniu distribúcie 25. apríla, no Microsoft nakoniec tento termín využil tak, že aktualizáciu uvoľnil len pre Insiderov zaradených v okruhu Release Preview. Práve v čase kedy všetci očakávali, že si aktualizáciu budú môcť voľne stiahnuť, ju nebolo možné vyhľadať. Do toho navyše viazla oficiálna komunikácia, ktorá by situáciu objasnila.

Náš tip
Čo vlastne prináša Windows 10 Creators Update pre podporované smartfóny? | Smartfóny

Zasiahla až šéfka programu Windows Insider, Dona Sarkar, ktorá 26.apríla prostredníctvom sociálnej siete Twitter prehlásila,  že distribúcia Creators Update už bola spustená, no naprieč regiónmi prebieha vo viacerých vlnách. Správ o tom, že niekto aktualizáciu reálne dostal však bolo ako šafránu a väčšina navyše pochádzala práve od ľudí, ktorým sa už nechcelo čakať, a tak sa zapojili do Insider programu.

Ako nám hlásia čitatelia aj komunita Reddit, aktuálne je už situácia podstatne lepšia. Creators Update sa začína objavovať aj na smartfónoch, ktoré nie sú zapojené do programu Windows Insider. Podľa dostupných informácií ide o verziu 15063.251, ktorá sa dá vyhľadať na väčšine smartfónov z voľnej distribúcie. Zariadenia predávané cez mobilných operátorov podľa hlásení používateľov zatiaľ aktualizáciu nenájdu. Dostupnosť si jednoducho overíte v sekcii Nastavenia->Aktualizácia a zabezpečenie->Aktualizácia telefónu.

03.05.2017

+