MojWindows

Spoločnosť Google v týchto dňoch pristúpila v rámci aktualizácie svojho prehliadača Chrome pre systémy Windows k pomerne ráznemu kroku. Pri jeho inovácii na verziu 58 (a novšiu) dôjde na podporovaných systémoch, pri splnení podmienok k automatickému prechodu na 64-bitovú verziu prehliadača.

K tejto migrácii dôjde v prípade, že používateľ na 64-bitovej verzii systému Windows využíva 32-bitovú aplikáciu Chrome, a zároveň má jeho zariadenia aspoň 4 GB operačnej pamäte. Automatická migrácia sa týka len používateľov, ktorí majú v prehliadači povolenú inštaláciu automatických aktualizácií. Na podporovaných systémoch má podľa Google s prechodom na 64-bitovú verziu dôjsť k zlepšeniu výkonu, stability a dokonca aj bezpečnosti.

V prípade, že by to používateľ vyžadoval, naďalej si bude môcť stiahnuť 32-bitovú verziu Chrome z oficiálnych stránok. Pravdepodobne ale bude nutné vypnúť automatické aktualizácie a nové verzie vždy inštalovať ručne, v opačnom prípade by opäť došlo k migrácii na 64-bitovú verziu.

Zdroj: Chrome

03.05.2017

+